Zon schijnt voor Capello ondanks eerste verlies Rusland

Rusland mag tegen Portugal dan voor het eerst in de serie een WK-kwalificatiewedstrijd hebben verloren, Fabio Capello rekent zijn ploeg er niet op af. De bondscoach is zelfs trots op het optreden tegen Portugal.

Zon schijnt voor Capello ondanks eerste verlies Rusland

Rusland verloor het duel met 1-0. De treffer van Hélder Postiga na negen minuten was zelfs de eerste goal na vijf wedstrijden die de Oostblokgigant moest incasseren. 'We hebben onverdiend verloren. Met een gelijkspel had ik vrede gehad. We hebben verloren, maar wel iets bereikt. Het team heeft namelijk goed gespeeld.'

'We hadden een lastige start maar hebben daar uitstekend op gereageerd en het spelbeeld veranderd', ging Capello verder met zijn lofzang. 'Helaas hebben we de gelijkmaker niet kunnen forceren. Maar we hebben tot het einde gevochten.'

Toch was er ook slecht nieuws voor Capello en de zijnen. Viktor Fayzulin en Aleksandr Anyukov moesten na respectievelijk 21 en 31 minuten het veld verlaten met blessures. Hoe ernstig die zijn, moet nog blijken.

Extra pijnlijk aan het verlies was dat Rusland door die ene tegentreffer de eerste plaats in Groep F moest afstaan aan Portugal. De Portugezen hebben er met veertien twee punten meer dan Rusland, maar laatstgenoemde heeft wel nog twee wedstrijden tegoed. De eerstvolgende wedstrijd van Rusland vindt plaats op 14 augustus, in en tegen Noord-Ierland dat vijfde staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen