Groep F: Rusland levert in Portugal eerste punten in

Fabio Capello heeft zijn eerste puntenverlies moeten incasseren als bondscoach van Rusland. De Italiaan zag zijn ploeg in Lissabon ten onder gaan tegen Portugal: 1-0.

Hélder Postiga was de gevierde man in Estadio da Luz. De aanvaller van Real Zaragoza zette Portugal al na negen minuten op een voorsprong. Met zijn rechtervoet prikte hij bij de tweede paal de bal in het Russische doel na voorbereidend werk van Miguel Veloso.

Met de eerste tegentreffer van Rusland in deze WK-kwalificatie kwam ook een einde aan een indrukwekkende reeks van Igor Akinfeev. De doelman had 761 minuten de nul gehouden als international, hetgeen een Russisch record is.

Ondanks de tegentreffer speelde Akinfeev een prima wedstrijd. De doelman hield de schade beperkt, waardoor Rusland zicht hield op een positief resultaat. Onder anderen Cristiano Ronaldo ondervond de kracht van de CKSA Moskou-goalie.

Maar alle reddingen ten spijt, Rusland verliet Lissabon met een nederlaag. Door het resultaat in Estadio da Luz is Portugal de nieuwe koploper in Groep F, maar Rusland heeft wel nog steeds de beste papieren voor de groepswinst met een achterstand van twee punten en twee duels minder gespeeld. Overige uitslag in Groep F:Azerbeidzjan - Luxemburg 1-1 Voor alle uitslagen, doelpuntenmakers en standen op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op onze pagina: WK-kwalificatie Europa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.