Groep E: IJsland verliest Zwitsers na deceptie uit het oog

Zwitserland blijft koploper in Groep E. De Zwitsers boekten in IJsland een gemakkelijke overwinning (0-2). Noorwegen is na een 1-3 overwinning op Cyprus naar de tweede plaats in Groep E gestegen.

IJsland - Zwitserland 0-2Het duurde even voordat de score werd geopend in IJsland. Pas in de 66ste minuut was Tranquillo Barnetta trefzeker: 0-1. Dertien minuten later stelde Mario Gavranovic de punten veilig door de 0-2 aan te laten tekenen. Zodoende staat Zwitserland bovenaan met tien punten. IJsland heeft zes punten uit vier duels.

Cyprus - Noorwegen 1-3Noorwegen is na een 1-3 overwinning op Cyprus naar de tweede plaats in Groep E gestegen. De thuisploeg kwam via Efstathios Aloneftis op voorsprong, maar slaagde er niet in deze langer dan twee minuten vast te houden. Brede Hangeland zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd tilde Tarik Elyounoussi de score naar 1-2, Joshua King bepaalde de eindstand op 1-3.

Albanië - Slovenië 1-0Odise Roshi maakte zich dinsdag uiterst populair in Albanië. Met het enige doelpunt van de avond zorgde hij voor de tweede overwinning van zijn land. De Albanezen delen daardoor de derde plaats met IJsland. Slovenië staat na vier wedstrijden onderaan samen met Cyprus. Foto: VI Images