Zomer: 'Was bang dat arbiter een penalty zou geven'

Alfred Finnbogason vindt dat SC Heerenveen het duel met Ajax had moeten winnen. Zijn Friese ploeggenoot Ramon Zomer weet dat hij hands maakte en was bang voor een strafschop. Trainer Marco van Basten looft na afloop de discipline van zijn ploeg.

Heerenveen veroverde een punt in Amsterdam. Finnbogason was blij dat de actie voor zijn doelpunt precies zo uitpakte als hij gehoopt had. Door die treffer kwam SC Heerenveen na rust plots op gelijke hoogte en mag de spits zich nu de meest scorende IJslander aller tijden in de Nederlandse competitie noemen (24 goals). 'Ik koos er bewust voor zoveel mogelijk tussen Niklas Moisander en Toby Alderweireld te spelen', liet hij weten aan Eredivisie Live.

'Het is voor mij goed om ertussen te staan', ging Finnbogason verder. 'Bij zo'n voorzet als die van Kums moet dat.' De overwinning had wat de IJslander betreft naar Heerenveen kunnen gaan. 'We hadden twee honderd procent kansen in de tweede helft. De kansen van Ajax kwamen alleen uit wat afstandsschoten en voorzetten.'

In de openingsfase raakte Ramon Zomer de bal opzichtig met zijn hand, dat gaf de verdediger zelf ook aan. 'Ik was wel bang voor een strafschop. Gelukkig zag de scheidsrechter (Serdar Gözübüyük, red.) het niet, of heeft hij het anders beoordeeld.'

Bij Van Basten overheerste trots na het gelijkspel in de voor hem bekende Arena. 'We hebben ervoor gestreden. Je weet dat Ajax het spel dicteert, maar wij hebben goed gewerkt. Met een beetje geluk op 1-1 gekomen, maar later in de tweede helft hebben we ook nog kansen gehad.'

DjuricicFilip Djuricic moest in de eerste helft het veld verlaten met een hamstringblessure, maar over de ernst is nog niets duidelijk. 'Ik wilde doorgaan, maar kon niet meer rennen. Ik besloot eruit te gaan, we zien het morgen (zaterdag). Maar ik denk dat alles goed komt', aldus de Serviër.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.