De Boer: 'Beukie kan als paar niet in goeden doen zijn'

De teleurstelling bij Frank de Boer was zichtbaar na het gelijkspel tegen SC Heerenveen. De Ajax-trainer zocht de oorzaak voor het puntenverlies bij zijn eigen ploeg, ondanks een 'belachelijke' arbitrale beslissing.

Met het gelijkspel tegen SC Heerenveen kon De Boer meer leven dan met de twee gelijke spelen (ook 1-1) op eigen veld tegen ADO Den Haag en Roda JC Kerkrade eerder in het seizoen. 'Dat was frustrerender omdat we toen veel kansen misten. Dat was nu niet het geval.'

'In de eerste helft waren we wel dominant en beter', vervolgde De Boer tegen Eredivisie Live. 'We hadden ook wel met 2-0 de rust in moeten gaan. Met één doelpunt verschil weet je dat het gevaar op de loer blijft liggen en dat bleek ook het geval.'

Hoewel de Ajax-trainer ook SC Heerenveen roemde, zocht hij de oorzaak voor het puntenverlies vooral bij zijn eigen ploeg. 'We hebben zoveel verkeerde keuzes gemaakt. Dan weet je dat de tegenstander het gevoel krijgt dat er wat te halen valt. We leden vooral in de aanvalsopzet balverlies. Dan kan je de tegenstander niet bij de strot grijpen, zoals we graag willen.' Op puntenverlies had De Boer vooraf niet gerekend. 'Ik zag het niet aankomen. De laatste tijd spelen we goed. Ons spel is nauwkeurig. Als een paar jongens niet in goeden doen zijn, dan kan je tegen beukies aanlopen.'

De Boer weigerde het puntenverlies in de schoenen te schuiven van Serdar Gözübüyük, terwijl de scheidsrechter Ajax zeker bij een niet bestrafte handsbal van Ramon Zomer benadeelde. 'Volgens mij wilde hij dribbelen zoals met basketbal. Een belachelijke beslissing, het was een overduidelijke penalty.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.