Zomer nadert mijlpaal, Excelsior op jacht naar unicum

Reacties

● Heracles Almelo won vier van de zes voorgaande thuisduels met Excelsior op het hoogste niveau (V2).

Zomer nadert mijlpaal, Excelsior op jacht naar unicum

● Heracles Almelo won zeven van de acht laatste thuiswedstrijden in de Eredivisie (V1) en hield in deze reeks vijf keer de nul.

● De Almeloërs hadden in de voorgaande vijftien seizoenen in de Eredivisie nog nooit zoveel punten als nu na twaalf wedstrijden (25); het oude record van 23 punten stamt uit 1964/65.

● Drie van de laatste vijf Heracles-goals vielen uit een standaardsituatie (twee indirecte vrije trappen, één corner).

● Ramon Zomer maakte van alle huidige Eredivisie-spelers de meeste minuten in deze competitie (24.934) en kan bij minstens 66 minuten de grens van 25.000 speelminuten slechten.

Ramon Zomer is de speler met de meeste speeltijd in de Eredivisie, de verdediger is bezig aan zijn veertiende Eredivisieseizoen.
Ramon Zomer is de speler met de meeste speeltijd in de Eredivisie, de verdediger is bezig aan zijn veertiende Eredivisieseizoen.

● Excelsior boekte afgelopen seizoen vijf van de zes Eredivisie-zeges tegen Overijsselse teams, waaronder de beide ontmoetingen met Heracles (3-1 en 0-3).

● De Kralingers hebben voor het eerst sinds april 2011 twee uitduels op rij gewonnen, maar wisten in de clubhistorie nog nooit drie uitzeges op rij te boeken in de Eredivisie.

● De laatste keer dat Excelsior de nul hield in een uitwedstrijd was op 3 februari tegen Go Ahead; sindsdien kregen de Rotterdammers dertien wedstrijden op rij minimaal één doelpunt om de oren.

● Excelsior heeft dit seizoen van alle teams gemiddeld het laagste percentage balbezit (41 procent).

● Van alle Eredivisiespelers maakte alleen Luuk de Jong (zestien) dit kalenderjaar meer uitdoelpunten in alle competities dan Tom van Weert (twaalf).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.