Zomer al de vierde speler die vrijuit gaat na direct rood

Reacties

Heracles Almelo-verdediger Ramon Zomer hoeft door de directe rode kaart die hij opliep in het competitieduel met Feyenoord (3-0 nederlaag) geen duels te missen. De aanklager van de KNVB pleitte hem namelijk vrij, zoals hij dat dit Eredivisie-seizoen al drie keer eerder deed.

Zomer al de vierde speler die vrijuit gaat na direct rood

Ook Rick Karsdorp (Feyenoord), Marcel Appiah (NEC) en Tomi Juric (Roda JC Kerkrade) moesten dit seizoen al eens inrukken na een directe rode prent, die uiteindelijk geen gevolgen had. De drie zaken werden allen geseponeerd door de aanklager betaald voetbal, voordat de tuchtcommissie een strafeis hoefde uit te spreken.

Daarmee zijn vier van de veertien directe rode prenten dit seizoen geseponeerd (zie overzicht). FC Utrecht had vooralsnog de meeste pech met schorsingen na directe uitsluitingen. De Domstedelingen moesten Sébastien Haller (twee duels) en Mark van der Maarel (één duel) al eens missen. Denys Oliinyk (Vitesse) werd het langst geschorst. De aanvaller moest drie wedstrijden brommen na een bestrafte elleboogstoot.

Heraclied Ramon Zomer moest zondag inrukken in het duel met Feyenoord, waarna de Rotterdammers uitliepen na een 3-0 zege. De rode kaart bleef echter onbestraft.
Heraclied Ramon Zomer moest zondag inrukken in het duel met Feyenoord, waarna de Rotterdammers uitliepen na een 3-0 zege. De rode kaart bleef echter onbestraft.

Feyenoord was dit seizoen het meest succesvol met het aanvechten van rode kaarten, want ook Eljero Elia kreeg het namelijk - enkele treden lager - voor elkaar om weg te komen met een uitsluiting. De vlugge buitenspeler van de Rotterdammers werd weggestuurd na een vermeende kopstoot in het duel van de beloften van Feyenoord met Jong SC Cambuur, maar werd niet geschorst wegens een vormfout. Ook ADO Den Haag-aanvaller Kenji Gorré kwam weg met rood. Hij moest het veld verlaten bij een wedstrijd van het Haagse tweede elftal met dat van Heracles, maar dat bleef zonder gevolgen.

Straffen voor directe rode kaarten in Eredivisie
Speler Club Straf
Edouard Duplan ADO Den Haag 2 duels
Derrick Luckassen AZ 2 duels
Sander van de Streek SC Cambuur 1 duel
Harm Zeinstra SC Cambuur 1 duel
Rick Karsdorp Feyenoord vrijspraak
Ramon Zomer Heracles Almelo vrijspraak
Marcel Appiah NEC vrijspraak
Ouasim Bouy PEC Zwolle 1 duel
Ard van Peppen Roda JC 1 duel
Tom Juric Roda JC vrijspraak
Tim Hölscher FC Twente 1 duel
Sébastien Haller FC Utrecht 2 duels
Mark van der Maarel FC Utrecht 1 duel
Denys Oliinyk Vitesse 3 duels
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.