Zoet: 'Dit is wel waar ik al die jaren naar toe heb geleefd'

Jeroen Zoet ziet zijn contractverlenging bij PSV als een hoogtepunt in zijn loopbaan. De jeugdinternational, die nu tot medio 2017 vastligt, erkent dat dit is waar hij jaren voor gevochten heeft.

Zoet: 'Dit is wel waar ik al die jaren naar toe heb geleefd'

De 22-jarige doelman is sinds dit seizoen de eerste keus onder de lat, nadat hij de afgelopen twee seizoenen werd verhuurd aan RKC Waalwijk. Deze zomer ging hij in Eindhoven de concurrentiestrijd aan met Przemyslaw Tyton en overtuigde hij trainer Phillip Cocu van zijn kwaliteiten tussen de palen.

'Ik ben twee jaar bij RKC geweest om hier terug te keren met meer bagage', legt Zoet op de clubwebsite uit. 'Ik ben blij dat ik die kans daar heb gekregen. Ik heb die met beide handen aangepakt en dat heeft nu geresulteerd in een nieuw contract en daar ben ik wel heel erg blij mee.'

'Hier leef je naar toe, het is een mooi hoogtepunt in mijn carrière', vervolgt Zoet. 'Dit is wel waar ik al die jaren naar toe heb geleefd. Ik ben nu eerste keeper bij PSV en dat ga ik ook proberen vast te houden. Niemand krijgt een toezegging, het is aan mij om elke wedstrijd en op de training mijn niveau te halen. Met dit nieuwe contract blijkt ook het vertrouwen vanuit de club.'

Eerder deze zomer werd Zoet nog in verband gebracht met Newcastle United, dat zelfs een officieel bod had neergelegd bij PSV. Het bod van 2,5 miljoen euro werd echter weggewuifd. Mochten er deze zomer nog clubs komen voor Zoet, dan kunnen de Eindhovenaren de vraagprijs aanzienlijk opschroeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen