Zo reageert Ecuador op de WK-loting met Oranje

Reacties

Oranje-opponent Ecuador is gelukkig weer te mogen spelen op het WK. La Tri-bondscoach Gustavo Alfaro beseft dat zijn ploeg zich nog zal moeten verbeteren.

Zo reageert Ecuador op de WK-loting met Oranje

Ecuador is de tweede tegenstander van Oranje op het WK. La Tri was de verrassing van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. Met een jonge, frisse ploeg nestelde het land zich tussen de grootmachten Brazilië, Argentinië en Uruguay.

Bondscoach Alfaro is dan ook niet voor niets vol lof over zijn onervaren ploeg. 'Een zeer jonge generatie, de jongste van Ecuador, die meer toekomst dan een heden heeft', zei de Argentijnse bondscoach voor de loting. 'We moeten doorgaan met groeien en onszelf verbeteren. We zijn namelijk niet plan om alleen maar mee te doen aan het WK. We willen ook winnen en de tegenstand zal zwaar zijn.'

Alfaro was de man die het in augustus 2020 overnam van Jordi Cruijff. Die was begin van 2020 begonnen bij La Tri als technisch directeur en bondscoach, maar leidde door de coronacrisis nooit een training en vertrok hij na een paar maanden omdat hij anders dacht over de te volgen koers.

De gevolgde koers leidde dus wel tot een rentree op het mondiale hoofdpodium. Na het mislopen van het eindtoernooi in 2018 staat La Tri weer op een WK. Alfaro weet dat de schijnwerpers op 21 november op zijn ploeg zijn gericht. 'Om de openingswedstrijd te spelen voor de ogen van de hele voetbalwereld is een grote maar mooie verantwoordelijkheid', zei de Argentijn. 'Voor mij zijn alle tegenstanders moeilijk, voor Ecuador is alles complex. We zijn al blij dat we aan het WK mogen deelnemen. We moeten ons verbeteren, zodat iedereen die met ons te maken krijgt het lastig zal krijgen met ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.