Zlatan vs media, Drogba explodeert, Cuadrado vreest heksen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan vs media, Drogba explodeert, Cuadrado vreest heksen

'Ik moest vluchten voor een heks, tot nu toe heeft ze me nog nooit gevangen'
Juan Cuadrado heeft een opmerkelijk verhaal waarom hij zo goed is geworden als voetballer. De 26-jarige Colombiaan maakte onlangs voor 35 miljoen euro de overstap van Fiorentina naar Chelsea en vertelde in gesprek met The People dat hij vroeger nachtmerries had waarin hij steeds keihard weg moest rennen voor een heks. En daardoor is de aanvaller dus zo snel geworden....

Zlatan Ibrahimovic had opnieuw een akkefietje met een Franse journalist. De sterspeler van Paris Saint-Germain was het zondag na afloop van de Franse topper tegen Olympique Lyon (1-1) niet eens met de verslaggever ter plekke en liet dit duidelijk merken.

Didier Drogba was jarenlang dé sterspeler bij Ivoorkust, maar uitgerekend het eerste toernooi zonder de fysiek sterke spits pakken de Oranje Olifanten een grote prijs. De 36-jarige aanvaller van Chelsea volgde de finale tegen Ghana in het toernooi om de Afrika Cup thuis voor de televisie en gaat na de beslissende strafschop van de Ivoriaanse doelman Boubacar Barry helemaal los.

'Het was Gods wil dat ik de WK-finale miste'
Ángel Di María blikt terug op het afgelopen WK. De speler van Manchester United liep tegen België een blessure op aan zijn rechter bovenbeen, die hem de finale kostte. 'Ik ben er heilig van overtuigd dat alles met een reden gebeurt. Ik speelde uitstekend samen met Messi, maar God wilde niet dat ik de finale speelde.' (FIFA.com)

'Ings heeft het niveau van een Engels international'
• Burnley-manager Sean Dyche vindt dat zijn pupil Danny Ings klaar is om geselecteerd te worden voor het Engelse nationale team. Ings (22) is al een vaste waarde in Engeland -21, maar Dyche meent dat bondscoach Roy Hodgson gezien zijn blakende vorm niet meer om hem heen kan. Ings tekende zondag in het thuisduel met West Brom (2-2) voor een doelpunt (zijn achtste) en een assist. (FA.com)

Leonardo Bonucci kletterde zaterdag bij het juichen wat onbeholpen over de reclameborden, nadat hij zijn ploeg Juventus op 2-1 had gezet in de wedstrijd tegen AC Milan. Toen een verslaggever van Sky Sports nog even op de rare duikvlucht terugkwam, knipoogde Bonucci: 'Ik heb hierop geoefend, hoor!'

• Afgelopen zaterdag stond de beladen Madrileense stadsderby op het menu in Estadio Vicente Calderón. Het grote Real Madrid kreeg een pak slaag van het kleine broertje Atlético Madrid. Het leverde fraaie beelden op. Bekijk hier de hoogtepunten van El Derbi Madrileno.

• Magische krachten kwamen los tijdens de finale van het toernooi om de Afrika Cup. Ivoorkust won de zenuwslopende strafschoppenserie uiteindelijk met 9-8, maar of de zege te maken heeft met de krachten van de Ivoriaanse magiër Gervinho is de vraag.

• Dit kun je met recht een schandalige tackle noemen. Maar Jason Talbot, verdediger van de Schotse tweede divisionist Livingston, krijgt van scheidsrechter Brian Colvin slechts een gele kaart……Heart of Midlothian-middenvelder Sam Nicholson moest zwaar gehavend naar de kant.

• Hoe gaat het er aan toe in de kleedkamer wanneer de koploper verslagen is? Nummer drie Kortrijk heeft zojuist de Belgische topper tegen Club Brugge (2-0) gewonnen, dus reden voor een feestje.

• Zullen we het maar houden op een ongelukkige botsing? Tijdens de Afrika Cup-finale tussen Ivoorkust en Ghana proberen Eric Bertrand Bailly en John Boye elkaar een kaart aan te smeren met misschien wel de meest klungelige kopstoot ooit.

• Kort na de pijnlijke afstraffing tegen Atlético was Cristiano Ronaldo wél in vorm. De winnaar van de Gouden Bal vierde zijn dertigste verjaardag vrij uitbundig.

'Het wordt niks met Van Persie en Falcao'
• Volgens Dwight Yorke, in het verleden aanvaller van Manchester United, gaat het niets worden tussen Robin van Persie en Radamel Falcao. De twee vormen de laatste weken een aanvalsduo bij United, maar volgens Yorke is het een koud kunstje om de spitsen in toom te houden. (Sky Sports)

'Ivanovic gaat de boeken in als een van de beste aankopen ooit'
Volgens manager José Mourinho is verdediger Branislav Ivanovic een van de beste aankopen in de clubgeschiedenis van Chelsea. De Servische verdediger maakte afgelopen zaterdag tegen Aston Villa nog de winnende treffer. De Londenaren betaalden in 2008 ruim tien miljoen euro aan Lokomotiv Moskou.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.