Zlatan steunt goede doel, Chinese Muur rond Sunderland

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan steunt goede doel, Chinese Muur rond Sunderland

'Als we een Chinese Muur om Sunderland zouden zetten, zou dat fantastisch zijn'
• Sunderland-manager Gus Poyet verloor zijn beheersing na de 2-0 nederlaag tegen League One-club Bradford City in het Engelse FA Cup-toernooi. De Uruguayaan kreeg na afloop vragen naar zijn hoofd over zijn naar verluidt slechte relatie met de fans van Sunderland en haalde daarop keihard uit naar de aanwezige journalisten. 'Jullie zijn het probleem, niet ik. Als jullie opschrijven wat ik écht zeg, dan zouden de supporters aan mijn kant staan.' Om de media voortaan op afstand te houden, had Poyet nog een opmerkelijke suggestie: 'Als we een Chinese Muur om Sunderland zouden zetten, zou dat fantastisch zijn.' (BBC)

Zlatan Ibrahimovic (foto) baarde zaterdag opzien door na zijn doelpunt voor Paris Saint-Germain in de tweede minuut tegen Caen (2-2) zijn shirt uit te trekken en zijn bovenlichaam vol tatoeages te laten zien. Dat de Zweedse spits daarmee een gele kaart oogstte, zal geen verbazing wekken, maar de reden van zijn actie waarschijnlijk wel: de 33-jarige ex-Ajacied wilde aandacht vragen voor het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en had de namen van vijftig kinderen in hongersnood op zijn torso laten tatoeëren. Hoewel de afbeeldingen niet blijvend zijn, kunnen we maar één ding zeggen: hulde!

• Nog even terug naar Engeland, want daar deed Bradford City zijn naam als reuzendoder eer aan. Na Chelsea in de vorige ronde al te hebben uitgeschakeld (2-4) moest nu dus Sunderland eraan geloven (2-0). En die zege in de achtste finale van het FA Cup-toernooi is volgens manager Phil Parkinson nog véél knapper. 'Omdat we Chelsea hebben verslagen, bestond het gevaar dat iedereen wéér een overwinning van ons verwachtte. Daar moesten we voor waken, we moesten de underdog blijven. Als we met die aanpak de wedstrijd ingaan, hebben we tegen iedereen een kans.'

'De manager heeft me vermoord met deze beslissing'
Stevan Jovetic laat weinig aan duidelijkheid te wensen over als hem wordt gevraagd wat hij ervan vindt dat manager Manuel Pellegrini hem uit de Champions League-selectie van Manchester City heeft gezet. 'Ik verdien het in de Champions League te spelen. Ik heb niet het gevoel dat ik een eerlijke kans heb gekregen, want in de wedstrijden die ik heb gespeeld, deed ik het volgens mij prima. Ik heb nog geen beslissing genomen over mijn toekomst, maar misschien is dit wel een signaal.' (The Sunday Mirror)

'Ik heb na zijn tweede doelpunt zijn schoen gepoetst'
• Ploeggenoot Bastian Schweinsteiger kwam superlatieven tekort na het sublieme optreden van Arjen Robben tegen Hamburger SV (8-0). De Duitse middenvelder was vooral verbaasd over het feit dat Robben met zijn rechterbeen het net wist te vinden. 'Daar maken we nog weleens grappen over, omdat hij eigenlijk helemaal geen rechterbeen heeft', aldus Schweinsteiger. (Bundesliga.de)

'Ik denk dat Gary Neville de toekomstige bondscoach van Engeland kan worden'
• Nog nooit was Sky Sports-analist Gary Neville manager van een club- of landenteam. Maar volgens de huidige keuzeheer van Engeland, Roy Hodgson, heeft de voormalige verdediger van Manchester United, die op dit moment zijn assistent is, alles in zich voor de zwaarste baan van het land: het bondscoachschap van The Three Lions. 'Het is aan de FA om te bepalen op welke manier hij van waarde kan zijn. Ik vind hem nu al een goede trainer', zegt Hodgson tegenover de Daily Express.

'Alleen Robben was het entreegeld al waard'
• 'Toen Arjen Robben werd gewisseld, heb ik besloten te gaan staan en voor hem te klappen. Dat heb ik dus ook gedaan', aldus Dietmar Beiersdorfer, directeur van Hamburger SV, in gesprek met TZ. De voormalige verdediger van de club moest lijdzaam toekijken hoe zijn ploeg met 8-0 werd afgedroogd door Bayern München.

• Fans komen over het algemeen naar een stadion voor een leuke pot voetbal of om een glimp op te vangen van een favoriete speler. Daar denkt deze Braziliaanse grensrechter anders over. Die geeft tijdens de wedstrijd een showtje weg.

'Pep is een geweldige trainer, ik ben als coach nog een beginner'
• Voormalig topspeler Zinedine Zidane maakt momenteel zijn eerste stappen als hoofdtrainer, bij het tweede elftal van Real Madrid. Hij spiegelt zich aan Bayern München-coach Pep Guardiola, die toevallig begon bij Barcelona B. 'Pep is een geweldige trainer. Hij doet het geweldig bij Bayern en heeft het ook uitmuntend gedaan bij Barcelona. Ik ben echt gefascineerd door de manier waarop hij werkt en ik kan veel van hem leren.' (Die Welt)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.