Zlatan poetst black-out Pogba in slotfase weg

De North-West derby tussen Manchester United en Liverpool is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Daarmee is koploper Chelsea de lachende derde.

Manchester United was de betere partij op Old Trafford en kreeg in de negentiende minuut een grote kans. Henrikh Mkhitaryan stuurde Paul Pogba weg, maar de duurste speler ter wereld schoot oog in oog met Simon Mignolet naast.

Een doelpunt van United hing in de lucht, maar het was Liverpool dat in de 27ste minuut op voorsprong kwam met dank aan een vlaag van verstandsverbijstering van Pogba. De Fransman sloeg de bal uit de lucht na een corner van Liverpool. Een penalty, die door James Milner benut werd, was het gevolg. Vlak voor rust kreeg United weer een grote kans, maar Mkhitaryan kreeg de bal na een heerlijke pass van Ander Herrera niet langs Mignolet.

In de tweede helft bleven de verhoudingen hetzelfde. United heerste en Liverpool loerde op de counter. In de 55ste minuut liet United weer een mogelijkheid onbenut, na balverlies van de piepjonge Liverpool-debutant Trent Alexander-Arnold. Zlatan Ibrahimovic stuurde daarop Mkhitaryan weg, wiens lage voorzet vanaf rechts nét gemist werd door de inlopende Anthony Martial.

In de 61ste minuut toonde doelman David de Gea zich belangrijk voor United, door uitstekend te redden toen Adam Lallana voor hem opdook na een prima Liverpool-counter. Ook daarna hield de stormloop van de thuisclub aan, wat in de 84ste minuut eindelijk resulteerde in de meer dan verdiende 1-1. Wayne Rooney wipte de bal hoog richting de vijfmeter, waarna Marouane Fellaini de bal tegen de lat kopte. In de rebound rondde Ibrahimovic via het aluminium alsnog af.

United ging daarna op jacht naar de zege, die het op basis van de kansenverhouding en het spelbeeld ook verdiende. Liverpool hield de poorten echter gesloten, waardoor de North-West derby een resultaat kreeg waar vooral de concurrentie blij mee zal zijn. United blijft namelijk zesde met veertig punten, terwijl Liverpool (derde, 44 punten) nalaat in te lopen op koploper Chelsea en zeven punten achter staat op de Londenaren.