Zlatan looft Ronaldo, Werder zet Arsenal voor paal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan looft Ronaldo, Werder zet Arsenal voor paal

'Zoals Ronaldo is er nooit iemand anders geweest, ook vandaag niet.'
• Hij doet het niet vaak, maar Zlatan Ibrahimovic heeft een voetballer boven zichzelf geplaatst. Tegenover United Review looft de aanvaller van Manchester United de Braziliaan Ronaldo. 'Hij was fenomenaal. Wat hij ook deed: wow! Hij kon iets moeilijks doen en het werd magisch.'

Paul Pogba en Patrice Evra vermaken zich prima bij het Franse team. Hieronder bedanken ze de fans met een liedje.

Serge Gnabry maakte de verwachtingen niet waar bij Arsenal, maar nu de vleugelspeler bij zijn debuut voor Duitsland een hattrick maakte, is zijn huidige werkgever Werder Bremen er als eerste bij om een grap te maken.

• Deze Schotse voetbalfan maakte in de rust van Dundee United - Dunfermline Athletic een prachtig doelpunt. De treffer was nog specialer omdat hij maar één been heeft.

Rafinha zet David Alaba voor paal op de training van Bayern München met deze panna. Van je teamgenoten moet je het hebben.

• Jordi Cruijff heeft het opgenomen voor Memphis Depay, die het moeilijk heeft bij Manchester United. Volgens de zoon van de overleden voetballegende is de aanvaller op het verkeerde moment bij de verkeerde club, tekent Gulf News op. 'Hij is jong en het eerste jaar is altijd wennen. Daarna voel je je meer los, maar met de nieuwe manager en veel nieuwe spelers lijkt het alsof dat tweede jaar er niet is voor hem. Toen Zlatan Ibrahimovic bij Barcelona kwam was hij ook een geweldige speler, maar het lukte daar niet voor hem.'

Will Grigg verwierf op het EK zonder te spelen al wereldfaam als cultheld van Noord-Ierland. Vrijdagavond hadden de fans van de Britten weer eens een échte reden om zijn lijflied Will Grigg is on fire ten gehore te brengen. De 25-jarige spits van Wigan Athletic mocht tot vreugde van het thuispubliek in het Windsor Park in Belfast een half uur meedoen tegen Azerbeidzjan (4-0). Écht on fire was hij niet. Het bleef bij zijn ene interlandgoal tegen Wit-Rusland in mei.

PSV-middenvelder Andrés Guardado hield een hamstringblessure over aan de WK-kwalificatiewedstrijd van Mexico tegen de Verenigde Staten, maar was wel in staat mee te doen aan de Mannequin Challenge na de 2-1 overwinning op Amerika. Wat ons betreft is de poging van El Tri geslaagd!

#mannequinchallenge ganador! 💪🏻🇲🇽⚽️ #equipo #1-2 #amigos #hermanos #elfutbolesnuestro vamoooos!!

Een video die is geplaatst door Andres guardado (@andresgua18) op

• Diego Maradona zover krijgen dat hij naar Limburg komt voor een benefietwedstrijd ter bestrijding van de spierziekte ALS, waaraan onder anderen Fernando Ricksen lijdt, blijkt ook een hele uitdaging. Ambassadeur Louis van Gaal deed op Twitter een dringende oproep aan Pluisje, maar die bleek niet echt onder de indruk van de oproep van de voormalig Oranje-bondscoach. Het idee van organisator Christian Petermann om penalty's te nemen tegen generatiegenoot en oud-doelman Jean-Marie Pfaff blijkt vooralsnog niet aanlokkelijk genoeg om Maradona naar Brunssum te krijgen.

'Vroeger reed je naar De Arena en vroeg je je alleen maar af met hoeveel we gingen winnen. Dat is nu niet meer zo.'
• Wesley Sneijder
uit in het AD zijn zorgen over de sportieve neergang van het Nederlands elftal, dat zondag het WK-kwalificatieduel met Luxemburg speelt. 'We waren al een team in een overgangsfase, maar door al die blessuregevallen is het nóg moeilijker om aan een vast elftal te bouwen. Dat is nieuw, ook voor mij. Ik kan me niet herinneren dat ik het ooit zo extreem heb meegemaakt.'

'Ik moet eerst Donald Trump nog bellen om hem te feliciteren.'
Over blessures gesproken: Ronald Koeman is met de Ierse nationale ploeg in een aanhoudende discussie verwikkeld over het blessureverleden van middenvelder James McCarthy. Assistent Roy Keane zei laatst al dat de spelers van Everton 'misschien wat harder moesten worden.' Ook bondscoach Martin O'Neill mengde zich weer in de discussie, al heeft hij prangender vraagstukken aan zijn hoofd. 'Als ik mijn lijstje afga met belletjes die ik nog moet plegen, zal Koeman op een gegeven moment ook wel aan de beurt zijn. Of misschien belt iemand mij wel?' (Sky Sports)

'Ik mis Celta heel erg. Ik zou wel willen terugkeren. Als het kan, dan doe ik dat.'
• Nolito
verkoos Manchester City afgelopen zomer boven een contract bij zijn oude club Barcelona. De Spaanse vleugelspits, inmiddels al dertig jaar oud, ziet een terugkeer bij Celta de Vigo wél zitten. Voorlopig heeft hij het naar zijn zin in Engeland. 'Mijn aanpassing verloopt goed. Ik voelde me eerst een beetje eenzaam, maar in de kleedkamer spreken we veel Spaans. Daarom heb ik er niet voor gekozen taallessen te nemen. Pablo Zabaleta, David Silva, Jesús Navas, Sergio Agüero en veel mensen uit de technische staf spreken Spaans.' (Marca)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.