Ziyech wil Özil achterna: 'Door snel denken uit duels blijven'

Reacties

Als het aan Hakim Ziyech (23) ligt, dan volgt zijn carrière het pad dat Mesut Özil eerder bewandeld heeft. Het 28-jarige creatieve brein van Arsenal wordt door Ziyech gezien als 'een groot voorbeeld'.

Ziyech wil Özil achterna: 'Door snel denken uit duels blijven'

Net als bij Ziyech werd bij Özil lange tijd de vraag gesteld of hij goed genoeg was voor de Europese top. Via Schalke 04 en Werder Bremen verdiende de linkspoot uiteindelijk een transfer naar Real Madrid, om na drie succesvolle jaren aan de slag te gaan bij Arsenal.

In de VI Jaarspecial 2016 zegt Ziyech dat hij zich probeert te spiegelen aan spelers als Özil. 'De top halen zonder er als een kleerkast uit te zien, kan écht nog wel. Ik kan je genoeg spelers opnoemen die fysiek niet heel sterk zijn. Özil is bij Arsenal een goed voorbeeld, David Silva bij Manchester City. Ze zullen ongetwijfeld wat massa hebben, maar het zijn geen spelers waarvan je denkt: Zo, die zijn groot. En zo zijn er meer.'

'Özil is een groot voorbeeld voor me', vervolgt Ziyech zijn lofzang. 'Een geweldige speler. Een toptechniek, een enorme handelingssnelheid en hij denkt heel snel. Hij kan daardoor makkelijker uit de duels blijven en is daardoor minder afhankelijk van kracht. Zo zie ik het ook wel voor me. Maar eerst rijpen bij Ajax. Groeien als voetballer en als mens, en dan in de Europese top als een somebody binnenkomen. Dat is het plan.'

Lees in de speciale VI Jaarspecial 2016 en op VI Premium het uitgebreide interview met Hakim Ziyech, die door Voetbal International werd uitgeroepen tot Man van het Jaar.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.