Ziyech schittert voor Marokko met vrije trap en 'Panenka'

Hakim Ziyech heeft vrijdagavond zijn handtekening gezet onder de 2-0 oefenzege van Marokko op Congo. De 23-jarige middenvelder van FC Twente scoorde uit twee spelhervattingen, zijn handelsmerk.

Ziyech schoot in de vierde minuut raak uit een vrije trap van grote afstand. Het zicht van Congo-doelman Christoffer Mafoumbi werd belemmerd, waardoor de bal met grote snelheid in de verre hoek belandde. Tien minuten na rust deed de begaafde linkspoot het nog eens dunnetjes over door een strafschop à la Panenka te benutten.

Voor Ziyech waren het zijn eerste twee interlandgoals sinds hij besloot voor Marokko uit te komen in plaats van voor Oranje. De clubtopscorer van Twente was niet de enige international met een Nederlandse achtergrond. Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Nordin Amrabat (Watford) begonnen in de basis. Ziyech kreeg enkele minuten voor tijd een publiekswissel.

Voor Marokko, waar selectiedebutant Zakaria El Azzouzi op de bank zat, was de vriendschappelijke wedstrijd tegen Congo een voorbereiding op het kwalificatieduel van volgende week vrijdag met Libië voor de Afrika Cup van 2017. In Groep F gaat het Noord-Afrikaanse land na vier duels aan de leiding met twaalf punten, voor Kaapverdië (zes punten).