Ziyech ontkent transferwens: 'Denk dat ik nog jaar blijf'

Reacties

Hoewel onlangs bekend werd dat Hakim Ziyech zijn contract met SC Heerenveen niet heeft verlengd, zegt hijzelf nog een seizoen langer in Friesland te willen voetballen. Door een optie in zijn contract heeft de jeugdinternational nog een anderhalfjarige verbintenis.

Ziyech ontkent transferwens: 'Denk dat ik nog jaar blijf'

'Geen idee waar ik volgend seizoen speel, maar het liefst wil ik blijven', zei Ziyech desgevraagd zaterdagavond tegen FOX Sports. Contractbesprekingen liepen echter uit op niks. Ook stelde Ziyech eerder al zijn toekomst te verbinden aan die van trainer Marco van Basten, die na dit seizoen weggaat. 'Zoals het er nu naar uitziet heb ik nog een jaar. Op dit moment denk ik dat ik blijf', stelde Ziyech echter na de 3-0 zege op PEC Zwolle.

Van een vertrek in de zomer is volgens Ziyech daarom geen sprake, terwijl het bureau Nakhli Mondial dat zijn belangen behartigt juist meldde dat de twintigjarige middenvelder op weg is naar de uitgang. Er zou interesse zijn van clubs uit het binnen- en buitenland. Ook Ziyech weet dat het snel kan gaan. 'Zeg nooit nooit in de voetballerij.'

Een transfer lijkt voor alle partijen de beste optie. Hoewel Ziyech zijn contract niet heeft verlengd, zal de Friese club wel een optie lichten waardoor de technisch begaafde linkspoot nog een jaar langer onder contract staat. Een verkoop na dit seizoen lijkt daardoor onvermijdelijk. Op die manier kan Heerenveen immers nog geld krijgen voor een van de grootste Eredivisie-revelaties van dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.