Ziyech na mogelijk laatste thuisduel: 'Het was verdiend'

Reacties

Hakim Ziyech (22) meent dat FC Twente zaterdagavond terecht heeft gewonnen van De Graafschap. Over zijn toekomst wilde de matchwinner weinig kwijt.

Ziyech na mogelijk laatste thuisduel: 'Het was verdiend'

Twente speelde in De Grolsch Veste een uur lang met een man minder, maar won door een goal van Ziyech in de 91ste minuut toch nog met 2-1 van De Graafschap. De cruciale winst is een lichtpuntje in donkere dagen voor Twente, dat nog in afwachting is van de sanctie voor de mogelijk illegale constructie met investeringsmaatschappij Doyen Sports.

'Dit voelt dan extra lekker', refereerde Ziyech bij de NOS aan de moeilijke situatie waarin de club zich bevindt. 'Ik vind het ook zeker verdiend. De wedstrijd wordt op zijn kop gezet door die onterechte penalty en die rode kaart, maar dat maakte bij ons juist extra kracht los. En we voelden ook de steun van het publiek', aldus de middenvelder, die erkende dat de perikelen ook in de selectie een rol spelen. 'Je leest allerlei dingen en je weet wat er allemaal gaande is. De ene speler is daar meer mee bezig dan de ander.'

Ondanks het gitzwarte seizoen waaraan de club bezig is – Twente is met dertien punten nog altijd maar zestiende – kan de aanvoerder wel op goede statistieken bogen. De winnende goal tegen de hekkensluiter was immers al zijn negende competitiedoelpunt. Mede door die rol in de schijnwerpers is Ziyech ook dé speler die Twente in de winterstop aan inkomsten kan helpen. Zijn contract loopt nog tot medio 2018. 'Maar er is nog geen belangstelling', aldus Ziyech bij FOX Sports. 'Ik weet niet of dit mijn laatste thuiswedstrijd voor Twente is geweest. Ik weet ook niet wat ik moet kosten', zo besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.