Ziyech geeft FC Twente vliegende start van 2016

Reacties

Hakim Ziyech heeft FC Twente bij de hand genomen en daarmee zijn gram gehaald. Streekrivaal Heracles Almelo incasseerde in Enschede een gevoelige nederlaag (4-0).

Ziyech geeft FC Twente vliegende start van 2016

FC Twente en Heracles gingen met een ander gevoel de winterstop in. Terwijl de Enschedese club de scherven van de dramatische eerste seizoenshelft probeerde te lijmen met de bescheiden middelen die er beschikbaar zijn, wilde de Almelose formatie als nummer vier de status van best of the rest waarmaken. Op basis van de derby van het oosten is FC Twente de winterstop het beste doorgekomen. Na een half uur stond er al een 2-0 op het scorebord in de Grolsch Veste. Saillant genoeg speelde Ziyech een hoofdrol.

Kroonjuweel
De Marokkaanse spelmaker zorgde in de winterstop met een interview in De Volkskrant voor de nodige ophef door fikse kritiek te leveren op zijn medespelers en daarbij zichzelf indirect ook op een voetstuk te plaatsen in Enschede. Hij moest daarvoor zijn aanvoerdersband inleveren en dat leek een voorbode van zijn vertrek uit Enschede. Ziyech was immers ook het kroonjuweel dat het armlastige FC Twente bij een transfer de zeer welkome miljoenen zou opleveren.

Maar voorlopig speelt Ziyech gewoon voor de Enschedese club. Hij bewees in sportief opzicht zijn onschatbare waarde. Na een kwartier speelde hij zich knap vrij na een uittrap van doelman Nick Marsman. Zijn schot werd nog gekeerd maar in de rebound zorgde Chinedu Ede voor de openingstreffer. Een kwartier later kon Ziyech de felicitaties zelf in ontvangst nemen. Hij soleerde door de Heracles-defensie om met zijn linkerpunt de bal achter keeper Bram Castro te prikken.

Het eerste antwoord van Heracles kwam in de blessuretijd van de eerste helft, toen Wout Weghorst Marsman op zijn weg vond. Na rust, met Peter van Ooijen en Paul Gladon als verse krachten, zette de Almelose ploeg de jacht op de aansluitingstreffer kracht bij. Maar die werd na een uur in de kiem gesmoord. Op aangeven van Felipe Gutiérrez deelde Ede met een droge knal een volgende tik uit. Twee minuten later incasseerde Heracles de genadeklap van Hidde ter Avest, die met een van richting veranderd schot de marge op vier bracht met zijn eerste Eredivisie-treffer.

Degradatiezone
Ondanks de zege blijft FC Twente in de gevarenzone als nummer zestien in de Eredivisie. De winst zit waarschijnlijk meer in het gegroeide vertrouwen, al blijft een vertrek van Ziyech nog twee weken boven de markt hangen. De manier waarop hij na zijn publiekswissel iedereen bedankte, doet het ergste vrezen voor FC Twente. Heracles verloor op zijn beurt smaakmaker Oussama Tannane al aan Saint-Étienne, maar gezien de stand op de ranglijst zijn de zorgen minder groot. Ook na het pijnlijke verlies in Enschede is de Almelose ploeg nog vierde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.