Zirkzee verzuimt Union St. Gillis pijn te doen: sprookje van koploper duurt voort

Union Sint Gillis heeft de aanval van Anderlecht zondagmiddag met succes afgeslagen. Ondanks kansen voor Joshua Zirkzee moest de Brusselse grootmacht zich zondagmiddag gewonnen geven in het onderlinge topduel. Het zorgde opnieuw voor feest bij de koploper van België, want het sprookje duurt maar voort.

Union Sint-Gillis
1 - 0
Anderlecht
Anderlecht

En dus bevestigt Union zijn status als verrassende koploper van België. Donderdag hield de club van Bart Nieuwkoop regerend kampioen Club Brugge al op een doelpuntloos gelijkspel, dit keer zaten er zelfs drie punten in nadat Casper Nielsen al vroeg de score had geopend. De Deense middenvelder schoot raak na een ingestudeerde vrije trap.

Anderlecht had al voor rust de mogelijkheid om terug te slaan, maar Zirkzee kreeg de bal tot twee keer toe niet langs doelman Antony Moris. De eerste keer redde de Luxemburger uitstekend op een hard schot van de twintigjarige aanvaller, de tweede keer schoot de jeugdinternational de bal van dichtbij recht in zijn handen.

Het was dé kans voor Anderlecht op de gelijkmaker. In de tweede helft moest Moris weliswaar nog reddend optreden bij een vrije trap van Lior Rafaelov, de meeste kansen waren voor Union St. Gillis. Doelman Hendrik Van Crombrugge voorkwam een grotere achterstand voor Paars-Wit, maar dat kon een nederlaag niet meer voorkomen.

En dus leed de ploeg van trainer Vincent Kompany het tweede verleis op rij, nadat Cercle Brugge woensdag ook al te sterk was (2-0). Union Sint-Gillis blijft zijn status als dé revelatie van de Jupiler Pro League juist onderstrepen. Sinds 26 november is de promovendus ongeslagen in de competitie, waarin het een ruime voorsprong heeft op Club Brugge.