Zirkzee draagt met spectaculaire treffer bij aan zege Anderlecht

Reacties

Joshua Zirkzee heeft zondag een hoofdrol opgeëist bij de thuisoverwinning van Anderlecht op Eupen. Met twee treffers, waarvan één hele fraaie, hielp hij zijn ploeg aan de zege.

Zirkzee draagt met spectaculaire treffer bij aan zege Anderlecht
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
4 - 1
AS Eupen
AS Eupen

Zirkzee bezorgde Eupen-verdediger Jonathan Héris na drie minuten een regelrechte nachtmerrie. De stopper van de bezoekers was in de veronderstelling dat hij de tijd had, maar had de oplettende Zirkzee over het hoofd gezien. De twintigjarige aanvaller rondde koelbloedig af nadat hij Héris de bal afsnoepte.

Kort daarna had Michael Murillo de 2-0 op zijn schoen, maar zijn poging vloog over het Eupen-doel. Lang hoefde Anderlecht niet te wachten op een nieuwe juichmoment en wederom ging er een fout in de defensie van de bezoekers aan vooraf. De Ivoriaan Christian Kouamé onderschepte een te slappe terugspeelbal van Silas Gnaka en werkte feilloos af.

Vlak na de treffer van Kouamé kroop Eupen uit zijn schulp. Nadat Anderlecht-keeper Hendrik Van Crombrugge eerst nog redding bood op de inzet van Smail Prevljak, moest de doelman zich overgeven bij een nieuwe poging van Prevljak. Anderlecht mocht Van Crombrugge na zijn redding op de inzet van Julien Ngoy bedanken dat de voorsprong behouden bleef.

Zirkzee-show
Daar waar het tempo net iets ging liggen, zorgde Zirkzee met een acrobatisch hoogstandje voor beving in het Lotto Park. Na een voorzet van Murillo belandde de bal via een stuit in de lucht, waarna Zirkzee niet twijfelde en met een omhaal de bal onbereikbaar voor Eupen-keeper Abdul Manaf Nurudeen in de benedenhoek schoot. In het vervolg lieten onder meer Zirkzee en Kouamé na de score verder uit te breiden.

Na de pauze was de aanblik van de wedstrijd hetzelfde en maakte Anderlecht jacht op nog meer doelpunten. Kort voor het uur was Kouamé dichtbij, maar zijn wilde schot vloog over. Een speldenprik van Eupen, dat via Gary Magnée gevaarlijk doorkwam, werd een prooi voor Van Crombrugge. In de laatste fase van het duel trapte Anderlecht op de rem en paste het wissels toe: Lior Refaelov, Kouamé en Zirkzee werden vervangen door Anouar Ait El Hadj, Mario Stroeykens en Benito Raman.

Slotfase
Anderlecht ontsnapte kort voor het einde aan de 3-2 na goed verdedigend optreden van Lisandro Magallán. Kort voor het laatste fluitsignaal gaf Raman zijn invalbeurt glans door op aangeven van Magallán met een kopbal voor de 4-1 te zorgen. Door de zege klimt Anderlecht naar de vierde plaats in de Pro League.

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
4
Antwerp
34
19
6
9
55-38
+17
63
5
Gent
34
18
8
8
56-30
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.