'Zieke' Jansen stuurt aan op vertrek bij De Graafschap

Anco Jansen is hard op weg zich onmogelijk te maken bij De Graafschap. De 24-jarige aanvaller, afgelopen seizoen clubtopscorer met 21 treffers, heeft zich al een week ziek gemeld. De ware reden is dat de smaakmaker van de Doetinchemse club een transfer wil afdwingen, mogelijk met hulp van een arbitragezaak.

'Zieke' Jansen stuurt aan op vertrek bij De Graafschap

Jansen, die nog een contract voor een jaar heeft in de Achterhoek, aast al langere tijd op een transfer. Onder meer Heracles Almelo, PEC Zwolle en ADO Den Haag toonden in het verleden interesse, maar haakten direct af bij de voorwaarden. De Graafschap zette onlangs nog in op een transfersom van 800 duizend euro, terwijl de clubs slechts iets meer dan een kwart daarvan willen betalen.

Reden voor Jansen om zich ziek te melden. ‘Wij weten niet beter dan dat Anco ziek is’, liet technisch manager Roland Vroomans deze week nog weten. Jansen beroept zich echter op de toezegging van de club mee te zullen werken aan een transfer. De aanvaller hoopte op een spoedarbitrage, maar op dit moment is er geen enkele club die concrete interesse heeft in de speler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen