Zidane helpt onverslaanbaar Real naar historische hoogte

Reacties

Real Madrid heeft het record met langste reeks wedstrijden zonder nederlaag donderdagavond van Barcelona overgenomen. Karim Benzema hielp de Madrilenen in het bekerduel met Sevilla vlak voor tijd aan de 3-3, waardoor al veertig wedstrijden op niet verloren werd. Iets wat een Spaanse club nog nooit lukte.

Zidane helpt onverslaanbaar Real naar historische hoogte

Het is inmiddels 281 dagen geleden dat de ploeg van trainer Zinedine Zidane voor het laatst een officiële wedstrijd verloor. Op 6 april 2016 was VfL Wolfsburg in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League met 2-0 te sterk voor de uiteindelijke winnaar van de vorige editie van het miljoenenbal.

Door afgelopen zaterdag met 5-0 te winnen van Granada evenaarde Real zijn aartsrivaal al. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuán was de ongeslagen status van de Madrilenen donderdagavond meer dan ooit in gevaar. Sevilla stond in de 82ste minuut nog met 3-1 voor, maar dankzij goals van Sergio Ramos en Karim Benzema voorkwamen de bezoekers in de slotfase een nederlaag. Real had het heenduel in de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey al met 3-0 gewonnen.

De imposante reeks onderstreept wat door het winnen van de Champions League, Europese Super Cup en het WK voor clubs al duidelijk was geworden: op het Real van Zidane staat vooralsnog geen maat. In La Liga bedraagt de voorsprong op nummer twee Sevilla ook al vijf punten, terwijl De Koninklijke een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Real neemt het zondag wederom in Sevilla op tegen de ploeg van Jorge Sampaoli, dan in competitieverband (aftrap 20.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.