Zeven clubs al zeker van vervolg in Champions League

De vijfde speelronde in de Champions League leverde weer enkele beslissingen op. Na FC Porto, Manchester United en Málaga zijn nu ook Barcelona, Valencia, Bayern München en Shakhtar Donetsk geplaatst voor achtste finales.

Zeven clubs al zeker van vervolg in Champions League

In Groep E zette Juventus met een 3-0 zege op Chelsea een belangrijke stap op weg naar de volgende ronde. Om de Engelse concurrentie achter zich te laten heeft de Turijnse formatie aan een punt genoeg tegen Shakhtar Donetsk, dat zich na de 5-2 zege op de nummer laatst FC Nordsjælland schaarde bij de laatste zestien.

In Groep F zijn alle kaarten geschud. Lille pakte de eerste punten ten koste van BATE Borisov, dat op basis van het onderlinge resultaat wel zeker is van een plaats in de Europa League na de winterstop. Valencia en Bayern München zijn na het 1-1 gelijkspel in Mestalla beide zeker van overwintering in de Champions League.

Barcelona maakte in Groep G een einde aan de laatste onzekerheid over een vervolg in de Champions League. De 3-0 overwinning op Spartak Moskou leverde de Catalanen een plaats in de knock-outfase op en zette de Russen definitief op de laatste plaats. Benfica en Celtic strijden met zeven punten om de tweede plaats achter Barcelona. De Portugezen hebben dankzij een beter onderling resultaat een streepje voor, maar moeten in de laatste speelronde op bezoek bij Barcelona. Celtic speelt tegelijkertijd thuis tegen Spartak.

Manchester United had al zekerheid over de winst in Groep H. Maar wie naast de Engelse ploeg doorgaat wordt pas over twee weken week duidelijk. Galatasaray en CFR Cluj hebben beide zeven punten verzameld. Bij eenzelfde uitkomst bij Manchester United-CFR Cluj en Braga-Galatasaray is het onderling resultaat doorslaggevend. Dat is in het voordeel van de Turken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's