Zestienjarige Rekik maakt grote indruk bij Man City

De ster van Karim Rezik is snel rijzende bij de miljoenenformatie van Manchester City. De zestienjarige verdediger maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar The Citizens en was al actief op de Dublin Cup die de club afgelopen weekend speelde.

Zestienjarige Rekik maakt grote indruk bij Man City

Rekik speelde zich in mei in de kijker bij City door uit te blinken op het EK -onder 17 dat de Nederlandse ploeg winnend afsloot. De puissant rijke club was er als de kippen bij om de verdediger aan te trekken en maakte 700.000 duizend euro over naar Feyenoord.

Na het jeugd WK in Mexico, waar Rekik met Oranje de poulefase niet overleefde, maakte de speler die al vanaf de F-pupillen bij Feyenoord speelde, de overstap naar Manchester City waar hij in de jeugdploeg doorging met indruk maken in duels met Altrincham, Stalybridge Celtic en Espanyol.

Het deed Roberto Mancini, hoofdcoach van de club, besluiten hem mee te nemen naar het toernooi om de Dublin Cup. In de eerste wedstrijd, tegen een gelegenheidsformatie uit Dublin (3-0 winst) kwam de tiener, die op de site van City wordt omschreven als een speler die extreem veel vertrouwen aan de bal heeft, in de 69ste minuut in het veld. Dat duel werd nog afgewerkt met voornamelijk tweede keuze-spelers.

Zondag mocht Rekik echter weer het veld in. Tegenstander was Internazionale en City was op oorlogssterkte. De Engelsen wonnen het duel met 3-0 en Rekik verving kort voor tijd Aleksandar Kolarov. Samen met Micah Richards, Vincent Kompany en Joleon Lescott zorgde hij ervoor dat de Italiaanse aanval met Luc Castaignos, Samuel Eto'o en Giampaolo Pazzini niet tot scoren kwam. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's