Zes arrestaties verricht wegens rookbommen tijdens PSV-Ajax

Reacties

De politie heeft dinsdagochtend in Eindhoven zes arrestaties verricht. De aanhoudingen houden verband met het afsteken van de gitzwarte rookpotten tijdens het competitieduel tussen PSV en Ajax op zondag 23 april.

Zes arrestaties verricht wegens rookbommen tijdens PSV-Ajax

De zwarte rook die tijdens de Eredivisie-topper opsteeg vanaf de tribune van het Philips Stadion zorgde niet alleen voor enkele minuten oponthoud, maar ook voor veel onrust onder het publiek. Verschillende toeschouwers kregen last van ademhalingsproblemen, prikkende ogen en hoofdpijn. Ook werden er onnodig veel hulpdiensten ingeschakeld doordat het brandalarm automatisch afging.

PSV meldt dat het de zaak in samenwerking met de politie heel serieus heeft opgenomen. Mede op basis van de beschikbare videobeelden zijn nu zes verdachten gearresteerd, onder wie een 27-jarige man die ervan wordt beschuldigd de actie te hebben gecoördineerd. Er zijn ook waardevolle spullen in beslag genomen om de geleden schade te kunnen vergoeden.

De 35-jarige man die tijdens de wedstrijd werd opgepakt, is inmiddels weer vrijgelaten. Hij geldt nog wel als verdachte in de zaak. PSV sluit bovendien niet uit dat er op basis van de beelden afkomstig van de beveiligingscamera's nog meer arrestaties volgen. De Eindhovenaren melden daarnaast de procedure voor het uitdelen van stadionverboden in gang te zullen zetten.

Algemeen directeur Toon Gerbrands laat in een reactie op de website weten onder indruk te zijn van de werkwijze van de politie. 'Het is heel mooi dat het onderzoek van de politie heeft geleid tot deze arrestaties. Wij vinden dat er in april echt grenzen zijn overschreden en zijn blij dat wij met onder meer onze camerabeelden een bijdrage hebben kunnen leveren aan het politieonderzoek.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.