Zenit wint met het schaamrood op de kaken van Dundalk

Met pijn en moeite heeft Zenit Sint-Petersburg donderdagavond het bescheiden Dundalk FC verslagen in de Europa League-poule van AZ. De steenrijke Russische club won met 1-2 bij de Ierse club die slechts twee fulltimers in dienst heeft.

Zenit koesterde in de eerste helft liefst zeventig procent van het balbezit tegen de ploeg die afgelopen zomer sensationeel doordrong tot de play-offs in de Champions League.

Dundalk FC gaf nauwelijks iets weg en zocht zelf ook een enkele keer de aanval. Dane Massey miste tien minuten voor de onderbreking een aardige kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten.

Vlak na de hervatting had Robbie Benson wél succes. De middenvelder klopte doelman Yuri Lodygin en zette daarmee het Tallaght Stadium van Shamrock Rovers (het eigen Oriel Park van Dundalk FC voldoet niet aan de eisen van de UEFA) in vuur en vlam. Zenit kroop even later door het oog van de naald: Massey trof het aluminium.

Zenit stelde nog voordat de slotfase begon orde op zaken. Eerst rondde Róbert Mak koelbloedig af, waarna Giuliano voor de 1-2 zorgde. In de slotminuut miste Mauricio nog een strafschop namens de bezoekers. Met drie zeges in evenveel duels gaat Zenit overtuigend aan de leiding in Groep D, Dundalk staat nog zeer knap tweede. AZ is rode lantaarndrager.