Zenit grijpt ook bij vierde poging naast kieskeurige Eriksen

Zenit Sint-Petersburg heeft een vierde poging gedaan Christian Eriksen (21) tot een transfer te bewegen. De Russische topclub klopte de voorbije jaren vrijwel elke transferperiode bij Eriksen aan, maar de middenvelder van Ajax heeft ondanks de megasalarissen bij Zenit geen interesse.

Zenit grijpt ook bij vierde poging naast kieskeurige Eriksen

Afgelopen week waagde directeur Dietmar Beiersdorfer een ultieme poging en hij ving weer bot. Eriksen heeft aangegeven dat sportieve afwegingen doorslaggevend zullen zijn bij het bepalen van zijn toekomst. Zijn verbintenis met Ajax loopt volgend jaar af. Als hij geen geschikte aanbieding uit een topcompetitie krijgt, wil de Deense international zijn huidige contract in Amsterdam verlengen. Ajax hoopt op dat laatste scenario.

'We hopen echt dat Christian bij ons blijft', aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars. Eriksen zelf zegt in een openhartig interview met Voetbal International niet zomaar te vertrekken. 'Ik ben een kieskeurig type, altijd geweest', vertelt de middenvelder. 'Ik heb altijd goed nagedacht over welke stap ik op welk moment moest nemen. Nu is dat niet anders.'

In de nieuwe editie van VI leest u een uitgebreid interview met Christian Eriksen, waarin hij onder meer vertelt over zijn speciale band met Ajax-aanvoerder Siem de Jong en het trainen op vrije trappen. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen