Zenga maakt bij Sampdoria weg vrij voor Montella

Reacties

Wat zich maandagavond laat aankondigde is nu bevestigd door Sampdoria: Walter Zenga is na vijf maanden alweer ontslagen. Het maakt de weg vrij voor de komst van Vincenzo Montella, al zitten daar nog wel wat haken en ogen aan.

Zenga maakt bij Sampdoria weg vrij voor Montella

Montella moest afgelopen zomer bij Fiorentina plaatsmaken voor FC Basel-coach Paulo Sousa (op de foto met Zenga), maar staat officieel nog wel steeds onder contract bij de huidige koploper van de Serie A. Sampdoria moet volgens Italiaanse media daarom circa vier miljoen euro betalen om de oud-spits van Samp en AS Roma uit Florence te kunnen ophalen.

Om die clausule te omzeilen hoopt Samp-voorzitter Massimo Ferrero zaken te kunnen doen met Fiorentina-baas Alessandro Della Valle door in ruil voor Montella in de winter een speler naar Toscane te laten verkassen. Italiaans international Roberto Soriano en de Bosnische verdediger Ervin Zukanovic worden genoemd als kandidaten voor die opmerkelijke deal.

In ieder geval is zeker dat de terugkeer van Zenga in de Serie A geen succes is geworden. De oud-doelman van de Italiaanse nationale ploeg, die op aandringen van de fans moest vertrekken, was na periodes bij Catania (2008-09) en Palermo (2009) uitgeweken naar clubs in het Midden-Oosten. Zijn ontslag bij Samp betekent dit seizoen alweer de vijfde trainerswissel in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.