Zeldzame uitglijder Juve op bezoek bij subtopper Atalanta

Reacties

Juventus heeft in de slotfase op bezoek bij Atalanta Bergamo een zege uit handen gegeven. De thuisploeg kreeg loon naar werken en sleepte een 2-2 gelijkspel uit het vuur, waardoor AS Roma dit weekend weer wat kan inlopen op de grote titelkandidaat.

Zeldzame uitglijder Juve op bezoek bij subtopper Atalanta

Al weken gaat het er in de Serie A eigenlijk niet meer over óf Juventus kampioen wordt, maar is het vooral de vraag wanneer dat gebeurt. Ook vanavond leek De Oude Dame op weg naar een zwaarbevochten overwinning toen Dani Alves al vallend in de 83ste minuut de 1-2 binnenkopte. In alles wat voor de vreugde-uitbarsting van de Braziliaan gebeurde – hij trok zijn shirt uit van blijdschap – was twee keer gescoord. Op slag van rust tikte Andrea Conti op aangeven van Alejandro Gómez bij de eerste paal binnen (foto) en kort na de onderbreking kopte Leonardo Spinazzola de bal onder druk van Leonardo Bonucci in zijn eigen goal.

Atalanta, dat het hele seizoen al knap presteert, toonde tegen de koploper evenwel veerkracht. Met Hans Hateboer als aanvallende kracht leidde een laatste offensief tot een scrimmage, waarbij Remo Freuler aan het langste eind trok. Hij kreeg de bal in het Juventus-doel en tekende daarmee voor de eindstand. Hateboer kreeg zijn derde basisplaats in de Serie A, hij werd ingezet als een veredelde rechtsbuiten.

Door het gelijkspel staat Juventus nu negen punten voor op achtervolger AS Roma, dat zondag tegen rivaal en stadgenoot Lazio aantreedt in de Romeinse derby. Woensdag treft Juve in de halve finale van de Champions League AS Monaco.

Atalanta is nog altijd knap vijfde, een plek die aan het einde van het seizoen goed is voor Europa League-kwalificatie. In punten staat de ploeg uit Bergamo gelijk met nummer vier Lazio, maar die ploeg heeft nog een duel tegoed. AC Milan is nummer zes en heeft al zes punten achterstand op Atalanta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.