Zeldzaam verlies Bayern na zeldzame blunder Neuer

Met dank aan een kapitale fout van Manuel Neuer (foto) heeft Borussia Mönchengladbach voor een stunt gezorgd bij Bayern München, dat tot zondag op eigen veld onaantastbaar was: 0-2.

Bayern München zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een onbestendig gevoel. De eerste tien minuten was het Beierse aanvalsspel nog als vanouds geweest. Borussia Mönchengladbach overleefde de openingsfase en putte daar zichtbaar moed uit. De gasten kwamen defensief minder in de problemen en kregen na een half uur een onverwachte steun in de rug.

Raffael zag tot zijn vreugde de eerste doelpoging van Gladbach resulteren in een doelpunt. Maar de Braziliaan was daarbij dank verschuldigd aan Manuel Neuer, die pijnlijk in de fout ging bij de dropkick. De bal rolde via de handen van de anders zo zekere doelman tergend langzaam in het Beierse doel.

Naast de goal incasseerde Bayern meer schade in eerste helft. Arjen Robben moest in de 24ste minuut plaatsmaken voor Thomas Müller. De Oranje-international had na een overtreding van Tony Jantschke te veel last van zijn rug om door te gaan.

Ondanks een offensief kon Bayern zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen niet voorkomen. Sterker nog, de ploeg van Josep Guardiola incasseerde in de 77ste minuut zelfs een tweede treffer van Raffael.

Het succes was voor Mönchengladbach een welkome opsteker in de strijd om directe kwalificatie voor de Champions League. Dankzij de zege heroverde het de derde plaats op Bayer Leverkusen. De nederlaag heeft geen gevolgen voor de koppositie van Bayern, dat achtervolger VfL Wolfsburg (1-1 bij FSV Mainz 05) de achterstand zag verkleinen tot tien punten.