Zegereeks Maaskant: 'Iedereen dolgelukkig dat ik oprot'

Sinds bekend is dat Robert Maaskant na dit seizoen vertrekt bij FC Groningen, loopt alles op rolletjes bij de club. De zege tegen Heracles Almelo (0-2) betekende alweer de derde op rij.

Zegereeks Maaskant: 'Iedereen dolgelukkig dat ik oprot'

Dit seizoen kwakkelt FC Groningen; het is een unicum dat de noorderlingen dit seizoen drie keer op rij hebben gewonnen. 'Ik denk dat iedereen dolgelukkig is dat ik oprot. Het komt zo wel erg mooi bij elkaar', grapte Maaskant na afloop van het duel tegen de NOS.

Maaskant vindt dat FC Groningen loon naar werken krijgt nu het deze serie neerzet. 'Deze ploeg heeft heel het jaar al keihard gewerkt. We zijn echter nooit erg effectief geweest.' Tegen Heracles Almelo waren de Groningers misschien wel de onderliggende partij, maar in de tweede helft werd er toegeslagen.

'Zeker in de tweede helft hebben we op de zwakte van Heracles ingespeeld. We weten dat zij heel goed kunnen voetballen. Als je daar vol één-tegen-één gaat spelen weet je dat ze er nog uit kunnen komen. Je moet het geduld hebben om te wachten en toe te slaan. Dat hebben we gedaan door David Texeira erbij te brengen', was Maaskant lovend over zijn invaller, die de 0-1 maakte.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen