Primeur Heracles Almelo na verlies tegen FC Groningen

Heracles Almelo heeft zonder te scoren verloren van FC Groningen. Het was de eerste keer dat de Almeloërs er in eigen stadion niet in slaagden te scoren. De bezoekers deden dat in de tweede helft: 0-2.

Een wedstrijd in het Polman Stadion is dit seizoen normaliter een garantie voor doelpuntenspektakel. 62 treffers vielen er al, zonder het duel met FC Groningen meegerekend. Het frivole spel van de geblesseerde Lerin Duarte werd duidelijk gemist in Almelo.

Dat pas voor de tweede keer dit seizoen de brilstand bij rust op het scorebord stond was geen verrassing. Eerder gebeurde dat tegen NEC (in maart, 1-0 winst). Het dichtst bij een treffer voor de pauze was Rasmus Lindgren, die met een vrije trap van afstand de lat raakte.

In de tweede helft kreeg Heracles de rekening gepresenteerd voor het afwachtende spel, hoewel het wel sterker begon. Verdediger Ben Rienstra kopte de bal na een lange trap van doelman Marco Bizot voor de voeten van Texeira, die wel raad wist met de geboden kans: 0-1.

Een kwartier voor tijd schoot Leandro Bacuna (foto) zelfs de 0-2 binnen vanaf de strafschopstip. De overtreding van Thomas Bruns op Andraz Kirm werd echter duidelijk buiten het strafschopgebied begaan. Door de derde winst op rij - een seizoenrecord voor de club - stijgt FC Groningen naar de zevende plaats met 39 punten. Heracles blijft steken op 34 punten en staat elfde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.