Meeste treffers dit seizoen op kunstgras Polman Stadion

In de aanloop naar de dertigste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Heracles Almelo en FC Groningen tegenover elkaar in het Polman Stadion.

Meeste treffers dit seizoen op kunstgras Polman Stadion

HERACLES ALMELO - FC GRONINGEN

Heracles verloor voor de vierde keer dit seizoen twee duels op rij in de Eredivisie (AZ 1-2 en Ajax 4-0).

FC Groningen won voor de derde keer dit seizoen twee duels op rij in de Eredivisie (Willem II 1-2 en Heerenveen 3-1).

Wint Groningen drie duels op rij dan is dat voor het eerst onder het bewind van trainer Robert Maaskant.

FC Groningen is de ploeg die de meeste doelpogingen nodig heeft om tot scoren te komen. De ploeg ondernam 313 pogingen en zag er daarvan dertig gepromoveerd worden tot treffer, een percentage van 9,58 procent.

FC Groningen won dit seizoen evenvaak uit als thuis (vijf om vijf).

De spelers van Heracles maken de meeste overtredingen dit seizoen: 482 keer zondigde een speler van de ploeg van Peter Bosz tegen de spelregels.

Groningen-clubtopscorer Michael de Leeuw maakte in de vorige speelronde tegen Heerenveen zijn negende seizoentreffer. Zeven daarvan maakte de aanvallende middenvelder in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

In het Polman Stadion, waar kunstgras ligt, wordt het meest gescoord in de Eredivisie dit seizoen: 62 doelpunten, waarvan 33 voor de thuisploeg.

Als FC Groningen wint dan bezorgt het Heracles de tweehonderdste nederlaag in de Eredivisie.

Heracles-goalie Remko Pasveer miste sinds zijn komst (augustus 2010) naar Almelo nog geen minuut in de Eredivisie.

Voor de achttiende keer treffen Heracles en FC Groningen elkaar in de Eredivisie. De Almeloërs wonnen zes keer, de Groningers negen keer. Slechts twee keer was er geen winnaar.

Heracles won zijn laatste drie thuiswedstrijden tegen FC Groningen in de Eredivisie. De laatste nederlaag in het Polman Stadion tegen de Groningers dateert van 22 december 2007 (1-2).

FC Groningen pakte samen met Heerenveen de meeste gele kaarten in de Eredivisie (63). Heracles volgt kort daarop met 61 gele prenten.

Heracles Almelo scoorde tot nu toe in elke thuiswedstrijd, dat gebeurde nog niet eerder in de historie van de club. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's