Zegereeks Bayern beëindigd, Stevens verspeelt voorsprong

De lange zegereeks van Bayern München is in het thuisduel met 1899 Hoffenheim beëindigd: 3-3. VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens zag zijn elftal thuis tegen Borussia Dortmund een voorsprong uit handen geven: 2-3.

Bayern München – 1899 Hoffenheim 3-3
Met een flink gewijzigd elftal heeft de kersverse kampioen Bayern München gelijkgespeeld tegen 1899 Hoffenheim. Daarmee werd een zegereeks van negentien wedstrijden in de Bundesliga van Bayern doorbroken.

Bayern-trainer Pep Guardiola besloot met het oog op het uitduel met Manchester United op dinsdag in de kwartfinale van de Champions League een groot aantal spelers rust te geven. Onder anderen Philipp Lahm, Arjen Robben, Manuel Neuer en Thomas Müller begonnen op de bank. Hoffenheim nam in de 23ste minuut de leiding via Anthony Modeste, maar Bayern herstelde zich snel. Via twee doelpunten van Claudio Pizarro en een treffer van Xherdan Shaqiri liep de thuisploeg uit naar een 3-1 voorsprong.

Dankzij de aansluitingstreffer van Sejad Salihovic maakte Hoffenheim er vlak voor rust toch weer een wedstrijd van. Een extra domper voor Bayern was dat Thiago Alcantara geblesseerd uitviel. Roberto Firmino bezorgde Hoffenheim in de slotfase een punt door de 3-3 te maken. Het was voor het eerst in drie jaar dat Bayern drie tegendoelpunten kreeg in eigen huis. Na de gelijkmaker zette Guardiola direct Robben (foto boven) in, maar de Nederlandse buitenspeler kon Bayern niet meer aan de overwinning helpen.

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-3
Huub Stevens zag Stuttgart een 2-0 voorsprong weggeven tegen Borussia Dortmund. De trainer van VfB Stuttgart constateerde hoe een hattrick van Marco Reus zijn elftal de kop kostte: 2-3. Stuttgart blijft hierdoor zeventiende in de Bundesliga.

Hier lacht Huub Stevens nog, maar de VfB Stuttgart-trainer weet dan nog niet dat zijn elftal een 2-0 voorsprong uit handen gaat geven.

Stuttgart kende een vliegende start tegen Dortmund en stond na twintig minuten al op een 2-0 voorsprong. In de negende minuut profiteerde aanvoerder Christian Gentner van slecht verdedigen van Dortmund en tien minuten later verdubbelde Martin Harnik de marge. Marco Reus bracht na een half uur de spanning terug in de wedstrijd met de 2-1.

Het duel kantelde volledig toen Georg Niedermeier in de 67ste minuut de doorgebroken Robert Lewandowski neerhaalde in het strafschopgebied. Een rode kaart voor de verdediger van Stuttgart volgde en de penalty werd feilloos benut door Reus. Met een van richting veranderd schot zorgde Reus, die daarmee een hattrick maakte, in de slotfase alsnog voor de overwinning van Dortmund. Hierdoor reist het elftal van trainer Jürgen Klopp met vertrouwen af naar Madrid, waar het woensdag speelt tegen Real in de kwartfinale van de Champions League.

Bayer Leverkusen – Eintracht Braunschweig 1-1
Beide ploegen begonnen in goede moed aan het duel van zaterdagmiddag. Leverkusen had midweeks voor het eerst in zeven duels weer eens gewonnen, bij FC Augsburg met 1-3. Daardoor doet de ploeg van trainer Sami Hyypiä nog volop mee om de derde stek én directe plaatsing voor de Champions League. Ook hekkensluiter Braunschweig had een dramatische serie beëindigd, FSV Mainz 05 werd met 3-1 verslagen. De vijf duels daarvoor waren verloren en daardoor greep de rode lantaarndrager de laatste strohalm met het oog op handhaving.

Juist in het licht van bovenstaande feiten schieten de ploegen weinig op met het gelijkspel. Kort na rust kwam de hekkensluiter op voorsprong door Ken Reichel. Zes minuten later was het alweer gelijk. Stefan Kiessling benutte een strafschop. Verder dan 1-1 zou het niet meer komen.

Zodoende is Braunschweig nog altijd niet kansloos in de strijd om handhaving. Sterker nog, het verschil met zowel het VfB Stuttgart van Stevens als het Hamburger SV, van onder anderen Rafael van der Vaart, is maar twee punten. HSV heeft nog wel een duel tegoed. Leverkusen verliest langzaam maar zeker de topdrie uit het zicht. Het verschil met Schalke is zes punten, Borussia Dortmund staat zeven punten voor met nog zes duels te gaan.