Zege op kampioen Gent biedt Anderlecht geen soelaas

Reacties

Anderlecht moet genoegen nemen met de Europa League als resultaat van het seizoen. Ondanks de Brusselse overwinning op AA Gent hield Club Brugge de tweede plaats vast.

Zege op kampioen Gent biedt Anderlecht geen soelaas

Anderlecht – AA Gent 2-1
AA Gent heeft de verse status van kampioen niet kunnen waarmaken tegen Anderlecht. Ondanks een vroege goal van voormalig FC Groningen-aanvaller Nicklas Pedersen gingen De Buffalo's in Brussel onderuit. Maar de doelpunten van Frank Acheampong en  Aleksandar Mitrovic zorgden niet voor de opgewekte gezichten bij de thuisploeg, die namelijk afhankelijk was puntenverlies van Club Brugge. En dat puntenverlies van de concurrent bleef uit.

Club Brugge – Kortrijk 1-0
Club Brugge heeft het resultaat geboekt dat nodig was om zich te handhaven als nummer twee in de play-offs, waarin naast de titel ook de Europese startbewijzen werden verdeeld. De ploeg van trainer Michel Preud'homme deed met de overwinning op Kortrijk wat het moest doen.

Met Ruud Vormer en Stefano Denswil in de basis werd met 1-0 gewonnen dankzij een vroeg doelpunt van José Izquierdo. Het succes in het Jan Breydel Stadion levert een plaats in de voorronde van de Champions League op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.