Zege op Bologna helpt Inter op kop

Internazionale heeft de koppositie in de Serie A heroverd door een 2-0 zege op Bologna. De Nerazzurri profiteerden hierdoor maximaal van de misstap die AC Milan zaterdag beging.

Op papier was het treffen tussen Internazionale en Bologna een topper, want na vijf duels namen Inter en Bologna respectievelijk de gedeelde eerste en de derde plaats in op de ranglijst van de Serie A. In het Giuseppe Meazza heerste dan ook negentig minuten lang de spanning die bij zo'n duel hoort, maar niet de sensatie, want beide ploegen speelden zeer matig. Er was slechts een ploeg die probeerde te voetballen (Inter), maar de thuisploeg speelde veel te voorspelbaar en creëerde amper kansen. Bologna beperkte zich tot tegenhouden en loeren op een counter. Uiteindelijk zonder succes, alhoewel de tactiek lange tijd uitzicht bood op een goed resultaat. Want tegenover de spaarzame mogelijkheden van Christian Vieri en Hernan Crespo, stond een eveneens gering aantal kansen voor Julio Ricardo Cruz en Carlo Nervo. Uitgerekend verdediger Marco Materazzi doorbrak de impasse. De Italiaanse international kopte in de 66ste minuut een voorzet van Sergio Conceição binnen. In de slotfase besliste Vieri de wedstrijd door een koppend een voorzet van Crespo achter doelman Gianluca Pagliuca te werken.

Parma won met 2-1 van Atalanta Bergamo. Hidetoshi Nakata zorgde in de veertiende minuut voor een snelle voorsprong, waarna Adrian Mutu halverwege de tweede helft de punten leek te beslissen. Vlak voor tijd slaagde Gianni Comandini er nog in te scoren, waarna Parma nog zeven minuten op zijn hoede moest zijn.

Roberto Baggio vierde zijn vierhonderdste wedstrijd in de Serie A door een punt te redden voor Brescia. Tien minuten voor tijd benutte hij een strafschop. Het duel met Como eindigde hierdoor in een 1-1 gelijkspel. Verdediger Pasquale Padalino had in de 73ste minuut Como op voorsprong gezet.

De trainerswissel bij Torino bleek nog geen effect te hebben. Toro leed bij het eveneens laaggeklasseerde Reggina een 2-1 nederlaag en zakt naar de zeventiende plaats. Torino kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Alessandro Corticchio in de 46ste minuut. Maar goals van Erion Bogdani en Carlos Paredes hielpen Reggina aan de eerste zege van dit seizoen.

Doelpunten van Zé Maria en Rahman Rezaey beslisten in het eerste half uur de wedstrijd tussen Perugia en Modena in het voordeel van Perugia. Piacenza verloor op eigen veld met 2-1 van Empoli. Sanchez Cribari besliste in de 81ste minuut het duel in het voordeel van de bezoekers.