Zeer late zege levert Besiktas koppositie op

Op bezoek bij Osmanlispor heeft Besiktas op de valreep zeer kostbaar puntenverlies voorkomen. Een zege was nodig voor de ploeg van middenvelder Oguzhan Özyakup om Fenerbahçe te achterhalen en die overwinning kwam er. Al gebeurde dat pas in blessuretijd: 2-3.

Na ruim twintig minuten kwam Besiktas op achterstand. Raul Rusescu werd op het randje van buitenspel aangespeeld, nam de bal fraai aan en rondde met een lob af. Hoewel Mario Gómez (foto) met een kopbal uit een vrije trap even later voor 1-1 zorgde, ging Besiktas toch met een achterstand rusten. Papa N'Diaye schoot de bal uit de draai binnen.

Na rust zorgde José Ernesto Sosa al snel voor de 2-2. Zijn afstandsschot, met verraderlijke stuiter, plofte in de verre hoek. Die goal leek de opmaat voor een zege, maar Besiktas kon lang het verschil op de ranglijst niet in de score uitdrukken.

In de blessuretijd groeide Sosa alsnog uit tot de gevierde man. Omdat hij de 2-3 maakte door tegendraads raak te schieten, staat Besiktas nu een punt voor op Fenerbahçe. Het verschil met nummer drie Galatsaray is met negen punten ook aanzienlijk. In Turkije plaatst de kampioen zich direct voor de Champions League en speelt de nummer twee voorronde. Osmanlispor bungelt ook na vanavond nog onderaan in de middenmoot.