Zaragoza weer zonder winst door inhaalrace Valencia

Real Zaragoza heeft ook deze speelronde geen winst kunnen boeken. In eigen huis leek de ploeg van trainer Manolo Jiménez op weg naar de eerste overwinning in 2013, maar zag Valencia uiteindelijk op gelijke hoogte komen. Belangrijke man bij de bezoekers was de Braziliaan Jonas (foto), die met zijn treffers een punt uit het vuur sleepte: 2-2.

Zaragoza, dat in de eerste seizoenshelft zeven overwinningen boekte in de competitie, wist in 2013 nog niet de gewenste vorm te vinden. Voorafgaand aan het duel met Valencia speelde het twee keer gelijk en verloor het maar liefst vijf duels.

Toch was er van gebrek aan vorm niets te merken. Het duel in Estadio La Romareda begon goed voor Zaragoza. Al na vijf minuten nam het brutaal de leiding. Vanaf elf meter opende Apoño de score, terwijl Hélder Postiga na een half uur de marge op twee zette. Lang kon de ploeg niet genieten van de 2-0 voorsprong.

Vier minuten na de treffer van Postiga bracht de Braziliaan Jonas de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 ruststand aan te tekenen. Direct na de onderbreking was er een scherp en aanvallend Valencia te zien. Zaragoza, waar Glenn Loovens centraal achterin speelde, kreeg een spervuur aan aanvallen te verwerken.

De aanvalsdrift van Valencia werd de thuisploeg, waar doelman Leo Franco een rode kaart ontving, na ruim 25 minuten te machtig. Opnieuw haalde Jonas de trekker over namens Los Ches en bepaalde daarmee de eindstand: 2-2.

Valencia staat na het gelijkspel op de vijfde plaats met 41 punten uit 25 wedstrijden. Zaragoza behaalde uit hetzelfde aantal wedstrijden 25 punten en bezet daarmee plaats zeventien in de Spaanse competitie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.