Rode kaart deert Valencia niet in treffen met Mallorca

Valencia heeft zich tot een uiterste inspanning moeten dwingen om drie punten in de wacht te slepen tegen Real Mallorca. Ondanks dat het een uur lang met tien man speelde won het van de laagvlieger (2-0).

Rode kaart deert Valencia niet in treffen met Mallorca

Na de 1-2 nederlaag in de Champions League, opgelopen bij Paris Saint-Germain, wilde Valencia zich revancheren. Maar na de beginfase redelijk de boel onder controle te hebben, beging Tino Costa na een half uur een oliedomme fout. De Argentijn speelde een ploeggenoot in op het middenveld en besloot om zijn tegenstander na te trappen.

Zodoende moest Valencia met nog een uur te gaan een goed resultaat over de streep zien te trekken met een ondertal. Real Mallorca nam steeds meer het initiatief en kreeg een reeks aan kansen, maar ze werden niet benut. Toen de bezoekers tot twee maal toe dicht bij de openingstreffer kwamen, was het Valencia dat verrassend genoeg alsnog op voorsprong kwam.

Een corner van Sergio Canales kwam bij centrale verdediger Ricardo Costa terecht, die zijn ploeg daarmee op een 1-0 voorsprong zette. Vervolgens was het spelbeeld duidelijk: Valencia hing naar achteren in de hoop de voorsprong vast te houden, terwijl Real Mallorca nog iets probeerde te forceren. Uiteindelijk was het Valencia dat via Roberto Soldado (foto boven) zelfs uitliep naar 2-0.

Valencia staat nu vijfde met veertig punten, terwijl Real Mallorca nog altijd onder de degradatiestreep bivakkeert. De ploeg van trainer Joaquín Caparrós heeft achttien punten uit 24 duels en staat voorlaatste.

Overige uitslagReal Sociedad - Levante 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen