Younes nog niet klaar voor negentig minuten bij Ajax

Reacties

Hoewel Amin Younes naar eigen zeggen fit is, zal hij tegen Roda JC Kerkrade nog geen negentig minuten spelen. De aanvaller van Ajax hoopt in het daaropvolgende duel met FK Rostov, de eerste wedstrijd uit de play-offs om Champions League-kwalificatie, wel weer een volledig duel te kunnen spelen.

Younes nog niet klaar voor negentig minuten bij Ajax

De 23-jarige Duitser kampte in de voorbereiding met lichte klachten, maar maakte in de derde voorronde van de Champions League wél zijn eerste officiële speelminuten van het seizoen. In de thuiswedstrijd tegen PAOK Saloniki viel hij na een klein uur in. 'Maar dat was te vroeg', vertelt de Duitser op de clubwebsite over het treffen waarin opnieuw liesklachten opspeelden. 'Maar goed, ik ben nu eenmaal een type dat altijd wil spelen en wil strijden.'

Door de lichte blessure was Younes er in Griekenland (1-2) en op Het Kasteel (3-1 zege bij Sparta) niet bij. Inmiddels heeft hij de training weer helemaal hervat en als het aan hemzelf ligt maakt hij zaterdagavond in De Arena zijn rentree. 'Ja, ik ben fit. Ik voel me heel goed. Negentig minuten gaat nog wel heel moeilijk worden, daarom moeten we het rustig opbouwen. Nu invallen en dan dinsdag tegen Rostov negentig minuten spelen, dat is inderdaad waar ik op hoop', aldus de aanvaller.

Eenmaal fit heeft Younes een duidelijke persoonlijke doelstelling voor dit seizoen. 'Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) heeft tegen mij gezegd dat een buitenspeler van Ajax minimaal vijftien goals moet maken. Er is dus geen andere optie', besluit Younes, die vorig seizoen tot acht goals en negen assists kwam in 27 competitieoptredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.