Younes hoopt nog lang bij Ajax te blijven

Reacties

Als het aan Amin Younes ligt, blijft hij nog lang bij Ajax. De Duitse aanvaller is de laatste weken belangrijk voor de Amsterdammers en hoopt nog veel meer stappen te maken.

Younes hoopt nog lang bij Ajax te blijven

De 22-jarige Duitser kwam afgelopen seizoen voor 2,5 miljoen euro over van Borussia Mönchengladbach. Na een moeilijke beginfase is de aanvaller nu onomstreden als linksbuiten. Mede door twee assists en een goal in het belangrijke duel met FC Twente (4-0 zege) staat hij nu op zeven treffers en vijf assists.

'Ik hoop dat ik nog heel lang bij Ajax mag blijven voetballen en daar doe ik mijn uiterste best voor', vertelt Younes op de clubwebsite. 'Op vrije dagen sta ik graag op het trainingsveld. Je moet bezig blijven, blijven trainen. Ik hoop nog grote stappen te kunnen maken en dat ik elke dag blijf leren. Ajax is bij uitstek de plek om je talenten te ontwikkelen. Dat is zo mooi aan deze club.'

'Ik ben een jongen die op zijn gevoel af gaat', vervolgt Younes. 'Voordat ik bij Ajax begon, kreeg ik best wat aanbiedingen van clubs. Maar toen ik Frank de Boer ontmoette, voelde het meteen goed. Ik wist dat ik op de goede plek zat. Frank was eerlijk tegen me en dat kon ik erg waarderen. Hij hemelde me niet op, maar was juist realistisch. Hij zei "Amin, we weten dat je talent hebt, maar je zult keihard moeten werken." Fijn vond ik dat, want het was eerlijk en oprecht, zonder schone schijn. Ik heb veel waardering voor de club en zijn mentaliteit. Het is bijzonder om tussen zoveel jonge voetballers te spelen. Je wordt elke dag geconfronteerd met fris talent. Dat houdt de boel scherp. Ajax is een eerlijke club, waar eerlijk voetbal wordt gespeeld. Dat past bij me. Ik denk dat je die mentaliteit bij vrij weinig andere clubs terug zal vinden.'

Als Ajax zondag erin slaagt PSV onder zich te houden, mag Younes in zijn eerste seizoen ook direct de titel vieren. De Amsterdammers staan in punten gelijk met de Eindhovenaren. Ajax gaat op bezoek bij De Graafschap en PSV mag op visite bij PEC Zwolle. Bij een zege van Ajax is het kampioenschap zo goed als zeker een feit aangezien PSV in doelsaldo zes goals achter staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.