Xerez schrijft historie, Tenerife en Zaragoza keren terug

Tenerife, Xerez en Real Zaragoza hebben zich voor het komende seizoen verzekerd van een plaats in de Primera División. Het drietal is niet meer te achterhalen door nummer vier Hércules Alicante.

Xerez schrijft historie, Tenerife en Zaragoza keren terug

De drie promovendi wonnen alle hun wedstrijd op de 41ste speeldag van de Segunda División. Tenerife won het uitduel met Girona met 0-1, Xerez was thuis met 2-1 te sterk voor Huesca en Real Zaragoza had voor eigen publiek weinig moeite met Córdoba (3-1).

Tenerife en Xerez hebben 81 punten en Zaragoza volgt met 80 punten. De strijd om het kampioenschap wordt dus pas op de laatste speeldag beslist. Promotie is voor de drie clubs een feit doordat Hércules met 75 punten geen bedreiging meer vormt.

Van de drie promovendi is Xerez volgend seizoen een debutant op het hoogste niveau. De club uit Jerez de la Frontera kwam sinds 2001 uit op het tweede niveau in Spanje. Daarvoor kwam de club uit in de lagere competities.

Tenerife en Zaragoza hebben wel ervaring in de Primera División. Zaragoza keert daarin na een afwezigheid van één jaar terug. Tenerife was tijdens het seizoen 2001/02 voor het laatst actief op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's