Xavi verlaat Barcelona na 24 jaar voor Al Sadd

Reacties

Het zong al langer rond, de geruchten gingen al sinds eind maart, maar het is nu officieel. Xavi maakte donderdagmiddag bekend dat hij Barcelona na het lopende seizoen verruilt voor Al Sadd uit Qatar.

Xavi verlaat Barcelona na 24 jaar voor Al Sadd

Na 24 jaar komt er daarmee een einde aan het tijdperk van middenvelder Xavier Hernández i Creus (35) bij Barcelona. De geboren en getogen Catalaan kwam als jochie van elf terecht in de befaamde jeugdopleiding van Barça en maakte in 1998 onder trainer Louis van Gaal op achttienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. Sinds 2004 fungeerde hij als vice-captain, na het afscheid van Carles Puyol was hij dit seizoen zelfs de eerste aanvoerder.

Uitgerekend in deze jaargang kan hij onder Luis Enrique echter niet altijd meer rekenen op een basisplaats, in de competitie mocht hij in slechts achttien van de 37 duels beginnen. Na acht landstitels, twee Wereldbekers voor clubteams, driemaal de eindoverwinning in de Champions League, twee Europese Super Cups, twee nationale bekers en zes Spaanse Super Cups verhuist Xavi nu dus naar het Midden-Oosten.

Aan dat indrukwekkende lijstje kan hij in de nadagen van zijn tijd bij Barcelona overigens nog twee hoofdprijzen toevoegen. Na het competitieslot tegen Deportivo La Coruña - zaterdag neemt hij vanaf 18.30 uur afscheid van Camp Nou - staan nog de finales van de strijd om de Copa del Rey (op 30 mei tegen Athletic de Bilbao) en Champions League (op 6 juni tegen Juventus) op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.