Xavi jubelt over uitblinkende recordjager Yamal: 'Hij verliest geen bal'

Reacties

Lamine Yamal voegde donderdag nog maar een record toe aan zijn imposante verzameling. De Barcelona-jongeling scoorde in de absolute slotfase van de halve finale-wedstrijd tegen Osasuna in de Spaanse Super Cup.

Xavi jubelt over uitblinkende recordjager Yamal: 'Hij verliest geen bal'
© Pro Shots

Het maakt hem de jongste speler ooit die scoort in de Spaanse Super Cup. Voor Yamal is het zijn zoveelste record. Ook op zijn naam: Yamal is de jongste speler ooit voor Barcelona, de jongste landskampioen ooit in Spanje, de jongste doelpuntenmaker ooit in La Liga, de nationale ploeg van Spanje, de EK-kwalificatiereeks en nu dus ook in de Super Cup. Ook was hij de jongste deelnemer ooit in een Clásico.

Zijn trainer Xavi was dan ook onder de indruk, op de persconferentie na afloop. 'Yamal doet bijna alles goed met de bal, alles is logisch. Hij verliest geen bal, zijn beslissingen zijn de juiste. Het is alleen jammer dat hij pas zestien is, dat zie je in de duels nog wel, maar hij is een buitengewoon talent', jubelde de gewezen middenvelder over zijn youngster.

Yamal kwam zelf ook nog aan het woord. 'Ik ben heel blij dat we de finale hebben gehaald en dat ik gescoord heb. Ik heb João (Félix, red.) bedankt voor de assist. We hebben veel zelfvertrouwen en kijken uit naar de finale', aldus Yamal over de wedstrijd tegen Real Madrid aanstaande zondag. De winnaar gaat met de beker terug naar Spanje.

Barcelona had het donderdag lastig met Osasuna. In de tweede helft brak Robert Lewandowski het stugge verzet van de Noord-Spaanse opponent. Diep in blessuretijd besliste Yamal het treffen, na inderdaad een fijne actie van Félix.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Lamine Yamal
Meer over Lamine Yamal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.