Xavi in de verdediging: 'Jullie proberen spanning te creëren'

Reacties

Xavi beaamt dat de situatie van Barcelona zorgwekkend is. De druk op de trainer is toegenomen na de nederlaag tegen Antwerp FC, een resultaat dat nieuwe vragen opriep over de aanpak van de coach.

Xavi in de verdediging: 'Jullie proberen spanning te creëren'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
3 - 2
Barcelona
Barcelona

Hoe zat het nu met de wedstrijdselectie van de Catalanen? De lijst met beschikbare spelers voor de uitwedstrijd tegen Antwerp werd opvallend genoeg aangepast. In eerste instantie zouden Ronald Araújo, Ilkay Gündogan en Robert Lewandowski worden gespaard bij het team dat al zeker was van groepswinst. De drie werden later echter alsnog toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Lewandowski had zelfs een basisplaats in Antwerpen, waar Gündogan inviel.

Xavi had op weg naar de laatste groepswedstrijd uitgelegd dat de wedstrijdselectie was samengesteld in samenspraak met sportief directeur Deco en president Joan Laporta. Deco ontkende dat op de avond van de wedstrijd en legde de verantwoordelijkheid volledig bij Xavi. Laatstgenoemde reageerde daar na de 3-2 nederlaag tegen Antwerp weer op. 'Nee, het was in samenspraak, met zowel Deco als de president. Uiteindelijk hak ik dan de knoop door, ik bepaal. Jullie proberen spanning te creëren', richtte Xavi zich tot de media.

'We hebben met de spelers gepraat en ze wilden deel uitmaken van het team. Robert vertelde me dat hij wilde spelen en Gündogan zei ook dat hij het team wilde helpen', ging Xavi verder. Hij relativeerde vervolgens het slechte resultaat in de laatste groepswedstrijd. De nederlaag tegen Girona van afgelopen zondag deed nog pijn bij hem, niet het verlies tegen het Antwerp van Mark van Bommel. 'Ik maak me wel zorgen. We hebben een reeks negatieve resultaten. Het moet beter en we moeten kritisch zijn. Of dit de zwaarste fase is in mijn periode als Barcelona-coach? Nee. Er wordt spanning gecreëerd. Het slaat nergens op.'

Ruis
Ferran Torres sprak soortgelijke woorden. De Spaanse international nam het tegenover de media op voor zijn coach. 'We weten hoe het gaat bij een club als Barcelona met alle ruis van buitenaf. Ze proberen ons kapot te maken en ons nerveus te maken', zei de gepikeerde aanvaller, die het zaterdagavond met Barcelona opneemt tegen zijn oude club Valencia. Het is niet duidelijk of de grieperige Frenkie de Jong dan weer inzetbaar is.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.