Wright hield van een sticky, Legia-fans zijn Duitsers de baas

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wright hield van een sticky, Legia-fans zijn Duitsers de baas

'Die zaterdag versloegen we West Brom met 4-1. Het hele team kwam vol enthousiasme in de kleedkamer, toen de mannen van de dopingcontrole binnen kwamen. Ik had ze nog nooit eerder gezien en raakte van binnen in paniek. Nog geen 24 uur eerder had ik cannabis gerookt.'
• Het scheelde niet veel of Arsenal-legende Ian Wright was in de jaren tachtig als speler van Crystal Palace geschorst voor het roken van wiet. De 52-jarige Engelsman had het geluk dat twee ploeggenoten werden uitgekozen voor de dopingcontrole... Wright speelde tussen 1985 en 1991 bij Palace, waarna hij de zeven daaropvolgende seizoenen voor Arsenal uitkwam.

• Overigens was het geen incident. 'Ik rookte wiet vanaf mijn zeventiende. Ik maakte me geen zorgen dat ik eraan verslaafd zou raken. Toen ik op stap ging, rookte ik liever dan dat ik dronk. Het werd op den duur een soort wekelijks ritueel. Het kwam niet eens in me op dat ik iets fout deed', aldus Wright. (The Sun)

• Borussia Dortmund liet Legia Warschau volstrekt kansloos (0-6), maar voorafgaand aan de wedstrijd waren de supporters van de Poolse topclub de baas met deze prachtige sfeeractie!

'Ranieri was letterlijk de eerste persoon die ik zag. Hij is nog twee uur aan mijn ziekenhuisbed blijven zitten. Terwijl ik een jonge keeper was met wie hij geen speciale band had én de ploeg op het punt stond om op oefenstage te vertrekken naar China.'
• Club Brugge-doelman Ludovic Butelle spreekt met meer dan lof over zijn ex-trainer Claudio Ranieri, de huidige manager van Leicester City. Beiden werkten samen bij Valencia en namen het woensdagavond in de Champions League op tegen elkaar. Ranieri won met Leicester (0-3). In 2004 ontplofte de milt van Butelle na een botsing met een tegenstander in een oefenwedstrijd, waardoor zijn leven even aan een zijden draadje hing. Zijn coach Ranieri stond na de spoedoperatie direct aan het bed van de toen pas 21-jarige goalie. (Het Nieuwsblad)

Werder Bremen-aanvaller Sambou Yatabaré was dinsdagavond betrokken bij een verkeersongeval met de Ferrari van nota bene zijn teamgenoot Lamine Sané. Volgens de politie is de schade zo'n dertigduizend euro... Dat wordt waarschijnlijk verzekeringswerk! (Bild)

'Ik deed alsof ik moest huilen, zodat ze mij zouden laten vertrekken. Van Gaal zei tegen mij dat ik de bal verloor in de 23ste, 48ste en 53ste minuut. Ik kon het niet meer aan. Het was een afschuwelijk half jaar: een hel op aarde.'
Christophe Dugarry, die met Frankrijk het WK 1998 en het EK 2000 won, had het in zijn periode van een half jaar bij Barcelona in het seizoen 1997/98 niet bepaald naar zijn zin. De 44-jarige Fransman verliet AC Milan in de zomer van 1997 voor een avontuur in Spanje, maar daar kwam hij nauwelijks voor in de plannen van coach Louis van Gaal. Na zeven officiële duels trok hij naar Girondins Bordeaux. (RMC Sport).

'Jammer, want wij willen spelen tegen de beste spelers van Europa en voor mij hoort Wayne daarbij. We weten dat het tegen de besten moeilijk wordt voor ons, maar met hen willen wij ons juist zo graag meten.'
• Feyenoord-aanvaller Dirk Kuijt baalt ervan dat Manchester United-ster Wayne Rooney er donderdagavond niet bij is in de Europa League-wedstrijd tussen beide teams. Waarschijnlijk laat manager José Mourinho vanavond een B-team starten in De Kuip. (De Telegraaf)

'Ik maak me er geen zorgen over, Bram is mentaal sterk.'
• Anderlecht-trainer René Weiler denkt niet dat Bram Nuytinck veel last heeft van de kritische fans, die de verdediger in het met 3-2 gewonnen duel met Charleroi uitfloten na een aantal ongelukkige tussenkomsten. Donderdagavond ontvangt de club uit Brussel FK Qabala uit Azerbeidzjan in de groepsfase van de Europa League. (Het Nieuwsblad)

'Panathinaikos is favoriet, omdat die club thuis speelt en in goede vorm is. Dat team wil de naam van de club weer op de kaart zetten en iedereen staat achter de ploeg. Misschien is het wel een voordeel dat Ajax de Griekse gekte bij PAOK al heeft meegemaakt.'
David Mendes da Silva denkt dat Panathinaikos in eigen huis donderdagavond de meeste kans maakt om te winnen in het Europa League-duel met Ajax, vooral met de steun van het Griekse publiek. De 34-jarige middenvelder van Sparta Rotterdam speelde tussen 2013 en 2015 zestig officiële duels voor Panathinaikos. (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.