Wouters bezorgd: 'Nog zeker zeven punten nodig'

Door het 2-2 gelijkspel bij NAC Breda is FC Utrecht nog altijd niet weg uit de onderste regionen van de Eredivisie en trainer Jan Wouters maakt zich daar zorgen over. Doelman Robbin Ruiter was na de knotsgekke slotfase in Breda – drie goals in de laatste vijf minuten – vooral blij dat zijn flater geen nederlaag tot gevolg had.

Door het 2-2 gelijkspel is Utrecht nu weliswaar veertiende maar is het gat naar nummer zestien RKC Waalwijk, dat ook nog een duel tegoed heeft, maar vijf punten. 'Ik denk dat we met nog minimaal zeven punten veilig zijn. In de volgende wedstrijd, tegen Cambuur thuis, moeten we winnen. Maar ook dan zijn we er nog niet', blikt hij in gesprek met de NOS alvast vooruit op het duel van woensdag.

'Zo'n eindfase is wel vrij spannend', aldus Wouters, die daarmee een understatement in huis heeft. In de 85ste minuut was het immers nog 1-0 voor NAC, maar door goals van Dave Bulthuis en Cedric van der Gun eindigde Utrecht op 2-2. Tussendoor profiteerde Rydell Poepon met een kopbal van een blunder van Ruiter, die de bal door zijn handen liet glippen. 'Na de 2-1 dacht ik dat het gelopen was', aldus Wouters. 'Dan getuigt het van kracht dat we nog op 2-2 komen en een punt uit het vuur slepen.'

Ruiter
'Ik ben vooral m'n teamgenoten dankbaar dat ze nog de 2-2 binnen schieten', aldus Ruiter. 'Dit gebeurt me niet zo vaak, maar de 2-1 is een fout van mij en op dat moment kun je wel even door de grond zakken, zeker omdat het zo laat in de wedstrijd is. Als het in de tiende minuut gebeurt, heb je nog tachtig minuten om het goed te maken. Dat we dan toch nog een punt uit het vuur slepen, daar ben ik de jongens dankbaar voor.'

Ruiter: 'Ik was in gedachten al een stap verder dan met mijn handen, want het was eigenlijk niet zo'n moeilijk kopbal. Ik dacht 'm simpel te pakken en vervolgens het spel te hervatten, maar voordat ik kon hervatten lag de bal al in het mandje. Ik kan ze zelf niet binnen schieten, maar gelukkig deed Cedric (Van der Gun, red.) dat wel. Ik vind ook dat wij op basis van de eerste helft een punt verdienen, na rust was NAC beter.'