Knotsgek einde zorgt voor gelijkspel bij NAC-Utrecht

In een knotsgek slot heeft NAC een overwinning weggegeven tegen FC Utrecht. Waar het in de 85ste minuut nog 1-0 stond, werd besloten met drie goals meer en 2-2. Beide ploegen schieten weinig op met een punt.

In Breda begon het duel acht minuten later. Om de thuisploeg aan te sporen, had NAC er immers voor gekozen een spectaculair vuurwerk als prelude voor te schotelen aan de fans. Dat daarna enkele gaten in het veld moesten worden gerepareerd met wat kruiwagens vol aarde, zorgde ervoor dat scheidsrechter Dennis Higler pas later het sein 'Brand Meester' gaf.

Jelle ten Rouwelaar moet al voor de wedstrijd aan de bak en toont van alle markten thuis te zijn. Hij helpt met het repareren van het veld.

Na een weinig sprakelende eerste heelft, leek Danny Verbeek zich tot man van de wedstrijd te kronen met zijn goal in de 58ste minuut. Uitgerekend in de week dat bekend werd dat NAC hem niet ook volgend seizoen kan huren, dan moet voor de huurling een ton worden betaald aan Standard Luik, opende hij de score. Hij ramde op aangeven van Kees Kwakman de bal in de bovenhoek. De defensie van FC Utrecht zag er daarbij allesbehalve goed uit.

Door een knotsgekke slotfase hield NAC de punten niet in eigen huis. Eerst promoveerde Dave Bulthuis in de 85ste minuut een vrije trap van Tommy Oar tot goal. Twee minuten later gaf Utrecht de voorsprong alweer uit handen. Rydell Poepon profiteerde van een blunder van doelman Robbin Ruiter. Hij liet de houdbare kopbal uit zijn handen glippen en leek NAC alsnog aan een zege te helpen.

Dat bleek buiten Cedric van der Gun gerekend. Hij zag de bal in de negentigste minuut voor zijn voeten vallen in het vijandelijke zestienmetergebied en prikte raak: 2-2. Zo bleek het vuurwerk van voor de wedstrijd tóch nog een voorbode voor spektakel, maar schieten beide ploegen weinig op met een punt.

NAC is elfde en moet met 34 punten even een pas op de plaats maken met het oog op deelname aan de play-offs om een Europa League-ticket. Handhaving lijkt wel zeker. Dat is nog niet zo voor Utrecht dat 32 punten heeft, maar de directe concurrentie later dit weekeinde nog in actie ziet komen.