Woodward dolblij met doorgebroken jeugd onder Van Gaal

Reacties

Manchester United-directeur Ed Woodward heeft benadrukt hoe blij hij is met de jeugdspelers die het afgelopen seizoen zijn doorgebroken op Old Trafford. Manager Louis van Gaal zal blij zijn met die woorden.

Woodward dolblij met doorgebroken jeugd onder Van Gaal

Hoewel Woodward zich bij de presentatie van de kwartaalcijfers niet expliciet uitsprak over de toekomst van Van Gaal bij United, complimenteerde hij de Nederlandse coach indirect door te focussen op de talenten uit eigen kweek die minuten gemaakt hebben. Guillermo Varela, Paddy McNair, Donald Love, Cameron Borthwick-Jackson, Timothy Fosu-Mensah, Jesse Lingard, Andreas Pereira en Marcus Rashford kregen speeltijd in de Premier League.

'Als we terugkijken op dit seizoen, dan zijn we dolblij met de doorbraak van een aantal veelbelovende spelers', aldus Woodward. 'Dat bevestigt onze fantastische reputatie op het gebied van het opleiden van jeugd. Daarnaast kijken we uit naar de finale om de FA Cup op 21 mei. Hopelijk kunnen we deze speciale prijs pakken.'

Crystal Palace is in de eindstrijd op Wembley de opponent van Manchester United. Zaterdag spelen Van Gaal en consorten hun laatste competitiewedstrijd. AFC Bournemouth komt op bezoek. Alleen bij een zege maakt United nog kans op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League, maar dan moet stadgenoot Manchester City verliezen van Swansea City.

Het is nog onduidelijk of Van Gaal volgend seizoen aan het roer staat in Manchester. De 64-jarige Amsterdammer heeft een contract tot medio 2017, maar het is ongewis of hij dat mag uitdienen van de clubleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.