Wolfsburg wil tegen Schalke afrekenen met thuiscomplex

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de tweede speelronde is dat het duel tussen VfL Wolfsburg en Schalke 04 van zaterdagmiddag (15.30 uur).

Wolfsburg wil tegen Schalke afrekenen met thuiscomplex

VfL Wolfsburg

Klassering: 16de plaats (nul punten uit één duel)
Vorm: seizoen gestart met verlies

VfL Wolfsburg moet na pas één gespeelde competitiewedstrijd alweer improviseren. Dit vanwege de schorsingen van middenvelder Maximilian Arnold en verdediger Timm Klose; beiden werden vorige week bij Hannover 96 (2-0 verlies) met de rode kaart van het veld gestuurd. Daarmee zorgden Die Wölfe voor een zeldzaamheid. Pas twee keer eerder tijdens de eerste speelronde van de Bundesliga ontving een team twee rode kaarten, 1860 München in 1999/2000 en Werder Bremen in 2002/03. Niettemin ziet trainer Dieter Hecking ondanks de mislukte seizoensouverture aanknopingspunten. 'Het is goed dat we veel spelers hebben die om de bal vragen', stelt de oefenmeester. 'De bal werd goed rondgespeeld, zelfs toen we tegen Hannover met negen man stonden. Dat geeft aan welke kwaliteiten deze ploeg heeft.'

Uitgelicht
Zonder de nog geblesseerde Bas Dost en waarschijnlijk ook de deze week van Bayern München overgenomen Luiz Gustavo (de vraag is of hij tijdig speelgerechtigd is) hoopt VfL Wolfsburg de eerste Bundesliga-wedstrijd van het seizoen voor eigen publiek goed voor de dag te komen. De voorbije jaargang zegevierde het team slechts drie keer in de Volkswagen Arena (tegenover zeven overwinningen op vreemde bodem). Alleen hekkensluiter SpVgg Greuther Fürth deed het nóg slechter; die ploeg won geen enkele thuiswedstrijd. 'We hebben thuis iets goed te maken', weet Hecking. 'Vorig seizoen liep dat niet zoals we hadden gehoopt.'

Schalke 04

Klassering: 9de plaats (één punt uit één duel)
Vorm: seizoen gestart met gelijkspel

Schalke 04 heeft een wrange bijsmaak overgehouden aan zijn eerste, in 3-3 geëindigde Auftakt tegen Hamburger SV. Waar Die Königsblauen vooraf vooral filosofeerden over de hoogte van de zege, moesten ze na afloop zeer gelukkige zijn met de puntendeling. Vooral de drie tegengoals moeten trainer Jens Keller zorgen baren. Na vijftig geïncasseerde treffers in het voorbije seizoen spreekt Schalke's technisch manager van een 'mentaliteitsprobleem' in de achterste linie.

Uitgelicht
Klaas-Jan Huntelaar kende een droomstart. Met zijn twee treffers tegen HSV bracht de Oranje-international zijn Bundesliga-totaal op 49. Verrassend was zijn start niet, aangezien Huntelaar in zijn laatste vijf ontmoetingen met HSV liefst negen keer heeft gescoord. VfL Wolfsburg is zijn op-een-na favoriete Duitse ploeg. In vijf ontmoetingen scoorde de ex-Ajacied vier keer.

Onderlinge historie

VfL Wolfsburg is sinds 1997 actief in de Bundesliga. Schalke 04 is de ploeg waartegen het de meeste keren een gelijkspel behaalde, dertien keer in 32 ontmoetingen. In de selectie van Schalke 04 zit één speler die meer dan tien keer van Die Wölfe won. Keeper Timo Hildebrand won elf van zijn zeventien onderlinge duels (naast drie remises en drie nederlagen).

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
09/04/2011 Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1-0 Bundesliga
11/09/2011 VfL Wolfsburg - Schalke 04 2-1 Bundesliga
19/02/2012 Schalke 04 - VfL Wolfsburg 4-0 Bundesliga
06/10/2012 Schalke 04 - VfL Wolfsburg 3-0 Bundesliga
02/03/2013 VfL Wolfsburg - Schalke 04 1-4 Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen